Podpätkový škandál v Cannes! A potom... prišla úchvatná Blanchett

Pár hodín pred ďalšou veľkou premiérou na festivale v Cannes sa na hlavy jeho predstaviteľov zniesla kritika. Dôvodom sú podpätky!

19.05.2015 21:00
debata
Josh Brolin a Emily Blunt prichádzajú na... Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Josh Brolin a Emily Blunt Josh Brolin a Emily Blunt prichádzajú na premiéru filmu Sicario.

Podľa agentúry AP sa tak stalo po tom, čo na premiéru v nedeľu uvádzaného filmu Carol od režiséra Todda Haynesa nesmeli ísť ženy, ktoré nemali na nohách topánky na vysokých podpätkoch.

Čo sa týka oblečenia na premiéry filmov uvádzaných v Cannes, platia pre ne prísne pravidlá. Páni musia mať na sebe smoking s motýlikom a čierne topánky, u dám sa očakáva, že na červený koberec prídu v šatách a črieviciach na podpätku. Tieto pravidlá nie sú podľa AP nikde výslovne uvedené, na ich dodržiavanie ale dohliadajú členovia ochranky festivalu alebo hostesky.

Herečka Cate Blanchett.
Česká modelka Petra Němcová v kreácii Zuhair...
+25Brazílska modelka Adriana Lima.

Hovorkyňa filmovej prehliadky Christine Aiméová pripustila, že tí, ktorí nevpustili na premiéru ženy bez podpätkov, urobili chybu. „Nikde nie je priamo spomenuté, ako vysoké majú byť podpätky u dámskych či pánskych topánok,“ uviedla hovorkyňa.

Herečka Cate Blanchett v kreácii Armani Privé... Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Cate Blanchett Herečka Cate Blanchett v kreácii Armani Privé na premiére filmu Sicario.

Podľa herečky Emily Bluntovej, ktorá v utorok predstavila na festivale súťažný film Sicario, je taká správa „veľkým sklamaním“. Režisér spomínaného filmu Denis Villeneuve si robil srandu, že on a predstavitelia mužských rolí v Sicario na premiéru dorazia na vysokých podpätkoch. Napokon sa však nič podobné nekonalo.

Villeneuve spoločne s hercami Beniciom Del Toro a Joshom Brolinom prišli v predpísanom smokingu, zatiaľ čo Emily Blunt absolvovala veľkú večernú premiéru v trblietavej kreácii pošívanej stovkami kovových nitov. O tom, že mala vysoké podpätky niet pochýb – odhalila ich totiž pri chôdzi po červeným súknom potiahnutých schodoch.

Česká modelka Petra Němcová v kreácii Zuhair... Foto: SITA/AP, Lionel Cironneau
Petra Němcová v kreácii Zuhair Murad Couture Česká modelka Petra Němcová v kreácii Zuhair Murad Couture.

Na utorňajšie slávnostné premietanie dorazila aj hviezda spomenutého filmu Carol – herečka Cate Blanchett. A ako to už v jej prípade býva, zatienila takmer všetky prítomné dámy. Dokonca aj Bluntovú. Dvojnásobná držiteľka Oscara si na seba vzala čiernu dramatickú róbu s vlečkou z dielne Armani Privé – japonský opasok zdôrazňoval jej driek, temnú látku pretkávala miestami jemná výšivka. Blanchett opäť potvrdila status absolútnej hollywoodskej divy.

Herec Antonio Banderas a jeho priateľka Nicole... Foto: Reuters, BENOIT TESSIER
Herec Antonio Banderas a jeho priateľka Nicole Kimpel. Herec Antonio Banderas a jeho priateľka Nicole Kimpel.

Červený koberec ozdobili tiež známe modelky – na premiére kriminálnej drámy z prostredia drogovej mafie sa objavila napríklad ruská modelka Irina Shayk, holandská kráska Doutzen Kroes, Brazílčanky Adriana Lima a Isabeli Fontana, ale aj česká modelka Petra Němcová. Tá bola výnimočne viditeľné aj vďaka pompéznej kreácii z ateliéru Zuhair Murad Couture.

Debut na červenom koberci v prímorskom centre filmového diania mala aj snúbenica herca Josha Brolina – pôvodne jeho asistentka Kathryn Boyd, novú priateľku médiám oficiálne predstavil aj španielsky herec Antonio Banderas. Jeho vyvolená sa volá Nicole a v jej spoločnosti sa ex-manžel Melanie Griffithovej objavuje už nejaký ten piatok. Doposiaľ však dvojicu zvečňovali len paparazzovia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cate Blanchett #Cannes #škandál #Emily Blunt #podpätky #Cannes 2015 #Sicario

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...