Hviezdy v Cannes zbierali milióny na charitu, žiarilo trio krásnych Češiek

Filmový festival v Cannes je nabitý hviezdami, ktoré do mestečka prichádzajú a odchádzajú. Benefíciu amfAR si však mnoho zaradia do programu ako akciu roka.

21.05.2015 21:19
debata (3)
Herečka Diane Kruger prišla v kreácii Chanel a... Foto: SITA/AP, Thibault Camus
Diane Kruger Herečka Diane Kruger prišla v kreácii Chanel a bola neprehliadnuteľná.

Aj tohtoročný festival na Francúzskej riviére nebol výnimkou a v luxusnom Hotel du Cap-Eden-Roc sa koná už 22. ročník akcie Cinema against AIDS. Od šiestej začali prichádzať hostia zo sveta filmu, hudby, ale predovšetkým módy. Pri zrode benefičnej akcie amfAR totiž už pred rokmi stál dizajnér Kenneth Cole, ktorý sa rozhodol svet umenia a šoubiznisu prepojiť so svetom pomoci ľuďom s doposiaľ nevyliečiteľným vírusom.

Holandská topmodelka Doutzen Kroes vyzerala...
Pôvodom ruská topmodelka Natasha Poly v kreácii...
+45Talianska herečka Ornella Muti si zvolila...

Na štvrtkovom gala sa objavili herecké hviezdy ako Marion Cotillard či Diane Kruger a Ornella Muti, indická herečka Aishwarya Rai, ktorá je spoluhostiteľkou, alebo herečka Eva Longoria a speváčka Mary J. Blige. Pánskymi ambasádormi hviezdneho sveta bol napríklad herec Harvey Keitel, jeho kolegovia John C. Reilly a Adrien Brody, ale aj jazdec F1 Lewis Hamilton.

Herec Adrien Brody prišiel so svojou partnerkou... Foto: Reuters, REGIS DUVIGNAU
Adrien Brody a Lara Lieto Herec Adrien Brody prišiel so svojou partnerkou Larou Lieto.

Pozornosť však už tradične pútali sexi modelky. Z nich mnohé s prívlastkom top. Niektoré čakali počas večera okrem pózovania pred objektívmi pri slávnostnom štarte aj prehliadkové povinnosti. Súčasťou akcie je tiež módna prehliadka luxusných kusov šiat vybraných módnych domov. Objaviť by sa na nej mala napríklad Karlie Kloss, Kendall Jenner či Adriana Lima.

Česká modelka Petra Němcová na akcii amfAR v... Foto: SITA/AP, Thibault Camus
Petra Němcová Česká modelka Petra Němcová na akcii amfAR v Cannes.

Svoje zastúpenie vďaka krásnym ženám mala však na akcii aj Česká republika. Až tri topmodelky patria k pravidelným návštevníčkam podujatia a výnimku nespravili ani tento rok. Eva Herzigová, Petra Němcová a Karolína Kurková bodovali aj pred objektívmi. Prvá vo flitrovaných šatách Dior, ďalšie dve vo veľkolepých večerných kreáciách.

Hlavným bodom programu každého amfAR je však dražba rozmanitých artefaktov (ale aj netradičných zážitkov), z ktorej výťažok ide na výskum boja proti AIDS. Minulý rok sa na amfAR v Cannes podarilo vyzbierať až 35 miliónov dolárov.

Česká topmodelka Karolína Kurková na akcii... Foto: SITA/AP, Thibault Camus
Karolína Kurková Česká topmodelka Karolína Kurková na akcii amfAR nechýbala.

Čo sa týka tohtoročnej dražby, pravdepodobne najžiadanejším kusom bude socha s názvom Coloring Book, ktorú venoval do dražby Američan Jeff Koons. Táto socha je súčasťou Koonsovej umeleckej série Oslava, z ktorej pochádza napríklad aj socha Balónkový pes – tá sa ešte predvlani predala v umeleckej dražbe za 58 miliónov dolárov a stala sa najdrahšie predaným dielom žijúceho umelca vôbec. Organizátori amfAR dúfali, že podobný úspech dosiahnu aj s dielom Coloring Book. Ako to dopadlo, sa dozviete v piatok.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #dražba #Cannes #AIDS #Eva Herzigová #Marion Cotillard #hviezdy #amfar #Petra Němcová #Karolína Kurková #Cannes 2015

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....