Rozlúčka s Cannes: Miller ako nežná víla, krásnu Goulart zradili šaty

Hviezdy sa lúčili s festivalom v Cannes, posledný červený koberec si vychutnali.

25.05.2015 00:00
debata

68. ročník MFF Cannes sa v nedeľu večer skončil a hviezdy si vychutnali poslednú príležitosť predviesť sa pred stovkami fotografov a fanúšikov.

Najveľkolepejšiu róbu zvolila 33-ročná členka poroty, herečka Sienna Miller. Púdrová modrá na šatách Gucci blond kráske urobila skvelú službu a Miller bola medzi porotkyňami počas záverečného ceremoniálu najväčšou hviezdou. Nezaostala však ani krásna Sophie Marceau, ktorá si na finálny večer obliekla kreáciu Armani Privé.

Sienna Miller prichádza na záverečný ceremoniál... Foto: Reuters, BENOIT TESSIER
Sienna MIller Sienna Miller prichádza na záverečný ceremoniál filmového festivalu v Cannes 2015 v kreácii Gucci.

O rozruch sa na červenom koberci postarala brazílska modelka Izabel Goulart, ktorú v istom okamihu zradil rozparok na jej efektných žltých šatách a tmavovlasá kráska tak predviedla štíhle nohy.

Modelka Izabel Goulart prichádza na záverečný... Foto: Reuters, BENOIT TESSIER
Izabel Goulart Modelka Izabel Goulart prichádza na záverečný ceremoniál filmového festivalu v Cannes 2015.

Na čiernu počas večera vsadili modelka Laetitia Casta (Givenchy Couture), herečka Michelle Rodriguez aj herečka a členka poroty, Rossy de Palma. Práve pre spomenutú Rodriguez však zvolená čierna róba dobrou voľbou na záverečný ceremoniál nebola a s Cannes sa tak rozlúčila vo veľmi ponurom štýle.

Sienna Miller v kreácii Gucci prichádza na...
Izabel Goulart prichádza na záverečný...
+15Modelka Laetitia Casta v šatách Givenchy...

Zlatú palmu, hlavné ocenenie pre najlepší film, získal film Dheepan od francúzskeho režiséra Jacquesa Audiarda. O udelení ocenenia dráme o srílanskom prisťahovalcovi rozhodla v Cannes porota na čele s americkou filmársku dvojicou, bratmi Joelom a Ethanom Coenovcami. Porota vyberala zo sedemnástich súťažných snímok, z ktorých žiaden nebol jednoznačným favoritom.

Druhé najvýznamnejšie ocenenie, Veľkú cenu, získala maďarská dráma odohrávajúca sa vo vyhladzovacom tábore v Osvienčime Saul fia (Šaulov syn) režiséra László Nemesa. Cenu poroty získal sci-fi film „The Lobster“ gréckeho režiséra Jorgosa Lanthimosa.

Modelka Laetitia Casta v šatách Givenchy... Foto: SITA/AP, Lionel Cironneau
Laetitia Casta Modelka Laetitia Casta v šatách Givenchy Couture prichádza na záverečný ceremoniál filmového festivalu v Cannes 2015.

Cenu za najlepšiu réžiu dostal taiwanský filmár Chou Siao-sien, ktorý sa na francúzskej riviére uviedol stredovekou drámou Nie yin Niang (Vrahyňa).

Cenu za najlepší mužský herecký výkon si z francúzskeho letosviska odvezie francúzsky herec Vincent Lindon, ktorý sa zaskvel v úlohe nezamestnaného robotníka vo filme režiséra Stéphanea Brizého La Loi du Marché (Zákon trhu).

Ocenenie pre najlepšiu herečku tento rok získali hneď dve ženy, Američanka Rooney Mara za lesbickú romancu Carol a Emmanuelle Bercot za výkon v romantickej dráme Mon roi (Môj kráľ).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koniec #Cannes 2015 #slávnostná ceremoniál

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...