Ceny MTV ovládla polonahá Cyrus, West ohlásil kandidatúru na prezidenta

Divoké kostýmy moderátorky, odhalené hviezdy, ale aj nadupané vystúpenia či šokujúce vyhlásenia - také boli ceny MTV Video Music Awards 2015, ktoré rozdali v noci z nedele na pondelok.

31.08.2015 07:46
debata (18)
Speváčka a moderátorka večera Miley Cyrus v... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Speváčka a moderátorka večera Miley Cyrus v kreácii od Versace. Speváčka a moderátorka večera Miley Cyrus v kreácii od Versace.

Triumfálny večer mala za sebou speváčka Taylor Swift, ktorej videoklipy ku skladbe Bad Blood a Blank Space si odniesli niekoľko cien. Zo sošky za Blank Space sa niekdajší miláčik country žánru tešil v kategórii Najlepšie popové video, ale aj najlepšie video ženskej interpretky. Keď potom na záver ohlásili, že Bad Blood získalo aj cenu za Video roka, Swift si prišla po cenu s väčšinou prominentných účinkujúcich, ktoré v jej klipe hrali. Nechýbali medzi nimi topmodelky Cara Delevingne, Karlie Kloss či Gigi Hadid, alebo kamarátky Selena Gomez a Hailee Steinfeld.

Tehotná celebrita Kim Kardashian v kreácii...
Ocenená speváčka Taylor Swift sa obliekla do...
+57Speváčka FKA Twigs v kreácii Atelier Versace.

Swiftovej sa osobne ospravedlnil aj raper Kanye West, ktorého excesy na podobných udeľovaniach cien sú už povestné. Tentoraz si však len zavtipkoval, keď sa tváril, že počas Swiftovej ďakovného príhovoru spí. A potom sa pred ňou poklonil kvôli incidentu spred času, keď prerušil jej ďakovnú reč, lebo mal pocit, že cenu si zaslúžil niekto iný.

Ani West však neobišiel naprázdno. Okrem ceny, ktorú si prevzali spoločne s Johnom Legendom a Big Seanom za video s posolstvom, si prevzal aj výnimočnú Michael Jackson Video Vanguard Award. Pri tej príležitosti poďakoval, predniesol poriadne dlhý príhovor a šokoval vyhlásením, že v roku 2020 zvažuje kandidatúru na prezidenta Spojených štátov amerických.

Speváčka Taylor Swift si odniesla domov... Foto: SITA/AP, Matt Sayles
Taylor Swift Speváčka Taylor Swift si odniesla domov niekoľko cien.

Cenu za najlepšie video mužského interpreta si vyslúžil Mark Ronson s Brunom Marsom za skladbu Uptown Funk. Dočkala sa tiež Nicki Minaj, ktorej Anaconda získala sošku pre najlepšie hip-hopové video.

Popri množstvom celebrít a hudobných hviezd natrieskanom ceremoniáli si špeciálnu pozornosť vyslúžila speváčka Miley Cyrus. Tej totiž organizátori zverili rolu moderátorky večera. Cyrus nesklamala už pri úvodnom pózovaní, keď pred fotografov dorazila v odhaľujúcej kreácii Versace, kde jej holé prsia prekrývali len strieborné traky.

Dojatý Justin Bieber po svojom vystúpení na MTV... Foto: SITA/AP, Matt Sayles
Justin Bieber Dojatý Justin Bieber po svojom vystúpení na MTV Video Music Awards 2015.

Počas večera na pódiu pritom kostýmy striedala ako na bežiacom páse. Niektoré bláznivé, iné provokatívne. Záver patril práve jej vystúpeniu, v ktorom sa spojila s The Flaming Lips. Svoju rolu počas večera však zužitkovala na maximum. Zároveň totiž stihla uviesť nový album, ktorý ponúkla na streamovanie zdarma.

Jednotlivé momenty večera, medzi nimi Westove prekvapivé plány či Cyrusovej úvodný príhovor, si okamžite vyslúžili pozornosť aj na sociálnych sieťach. Tie tiež vo veľkom riešili emocionálnu reakciu Justina Biebera, ktorý sa po svojom vystúpení rozplakal.

Okrem Biebera na akcii vystúpila aj Taylor Swift v duete s Nicki Minaj, Demi Lovato a Iggy Azalea či raper AsAP alebo spevák The Weeknd, ktorý s hitom Can't feel my face roztancoval aj prominentné publikum.

MTV Video Music Awards 2015 – víťazi:

Video roka – Taylor Swift feat. Kendrick Lamar – Bad Blood
Najlepšie popové video – Taylor Swift – Blank Space
Najlepšie hipohopové video – Nicki Minaj – Anaconda
Najlepšie rockové video – Fall Out Boy – Uma Thurman
Najlepšie video ženskej interpretky – Taylor Swift – Blank Space
Najlepšie video mužského interpreta – Mark Ronson feat. Bruno Mars – Uptown Funk
Najlepšia spolupráca – Taylor Swift feat. Kendrick Lamar – Bad Blood
Najlepšia réžia – Kendrick Lamar – Alright
Najlepšia kamera – Flying Lotus feat. Kendrick Lamar – Never catch me
Najlepší strih – Beyoncé – 7/11
Najlepšie vizuálne efekty – Justin Bieber – Where Are U Now
Najlepšie video s posolstvom – Big Sean feat. Kanye West a John Legend – One man can change the world

© Autorské práva vyhradené

18 debata chyba
Viac na túto tému: #ceny #Miley Cyrus #Kanye West #Taylor Swift #video #MTV #MTV Video Music Awards 2015

+ Netrávte dni pred obrazovkou, ubližujete tým len sami sebe.
Nezabúdajte na poistenie, na určitých veciach sa...

+ Myslite hlavne na seba, doteraz ste mysleli na ostatných.
Pokiaľ niečo potrebujete, nečakáte na zľavy a...