Raper Will.i.am na módnom gala roka: Klobúk mu vyrobila Slovenka!

Na pondelňajšom galavečere v newyorskom Metropolitnom múzeu malo zastúpenie aj Slovensko. Prostredníctvom dizajnovej a remeselnej práce!

03.05.2016 10:50
Will.i.am Foto: ,
Spevák a producent Will.i.am prišiel na akciu Met Gala v klobúku, ktorý pochádza z dielne britsko-slovenskej značky BySju.
debata (1)

Reč je o pokrývke hlavy, ktorú predviedol známy raper a hudobný producent Will.i.am. Čierny klobúk, ktorý zdobil plastový šilt, mu totiž zhotovila značka BySju pod vedením štúrovskej rodáčky Zuzany „Sju“ Smatanovej.

Podoba mena so známou speváčkou je čisto náhodná, mladá dizajnérka a podnikateľka sa už niekoľko rokov pohrávala s myšlienkou vlastného dizajnového konceptu tvorby klobúkov. Hoci pár jej výtvorov nosili najprv domáci blogeri a zástupcovia módnej scény, v apríli 2014 v Londýne založila značku BySju a začala navrhovať a vyrábať klobúky. Každý jeden kus je ručnou prácou a jednotlivé modely vznikajú pod rukami zručných majstrov na Morave.

Spevák a producent Will.i.am prišiel na akciu... Foto: Reuters, EDUARDO MUNOZ
Spevák a producent Will.i.am prišiel na akciu Met Gala v klobúku, ktorý pochádza z dielne britsko-slovenskej značky BySju. Spevák a producent Will.i.am prišiel na akciu Met Gala v klobúku, ktorý pochádza z dielne britsko-slovenskej značky BySju. Založila ju Slovenka Zuzana Smatanová.

Precízna práca zaujala aj spomenutého Will.i.ama, ktorý sa s klobúkom BySju objavil už v hudobnej šou X Factor Veľká Británia. Pondelkovú účasť na módnej akcii roka absolvoval bývalý člen formácie Black Eyed Peas v modeli klobúka The Noir z kolekcie SHAPES™. Server pánskeho lifestylového magazínu GQ nazval tento model „doplnkom, ktorý musíte vidieť“. Pre šikovnú Slovenku je to určite skvelá reklama.

Herečka Lupity Nyong´o v kreácii Calvin Klein...
Moderátorka Alexa Chung v kreácii Thakoon.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Zuzana Smatanová #Will.i.am #MET Gala #BySju

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...