Záver Cannes vzali do rúk porotkyne: Očarila Dunst aj Paradis

Zazvonil zvonec a filmovému festivalu v Cannes je koniec. 69. ročník uzatvorilo slávnostné vyhlásenie cien na čele so Zlatou palmou pre najlepší film.

22.05.2016 21:35
debata
Porotkyňa a herečka Kirsten Dunst pózuje... Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Kirsten Dunst Porotkyňa a herečka Kirsten Dunst pózuje fotografom v Cannes.

Trofej najcennejšiu si odniesol z mesta na Francúzskej riviére film I, Daniel Blake od režiséra Kena Loacha. Darilo sa aj domácim zástupcom – hoci cenu Grand Prix získal Kanaďan Xavier Dolan – v jeho filmu Je to len koniec sveta si zahralo kompletné francúzske osadenstvo s menami ako Marion Cotillard či Gaspard Uliel. Viac o víťazoch čítajte tu.

Herec Paul Belmondo a jeho manželka Luana a ich...
Režisér Xavier Dolan a producentka Nancy Grant...
+21Režisér Cristian Mungiu (vpravo) a herečka...

Kým doterajšie večery pred festivalovým kinom boli nablýskané a plné pompéznych rób, tentoraz sa ich výskyt trošku znížil. Nedeľňajší večer totiž patril skôr filmu ako móde. Ale ani bez nej sa to nezaobišlo. Porotkyňa a herečka Vanessa Paradis v kreácii Chanel obhajovala farby slávneho módneho domu a spolu s ňou tak urobila aj herečka Clemence Poesy.

Herečka Clemence Poesy v kreácii Chanel Couture. Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Clemence Poesy Herečka Clemence Poesy v kreácii Chanel Couture.

Paradisovej kolegyňa z poroty, Američanka Kirsten Dunst, prekvapila romantickou kreáciou Valentino Couture so sukňou bohato vyšívanou a romantickým živôtikom bez ramienok.

Medzi dámy, ktoré sa nedali prehliadnuť, patrila aj herečka Sasha Lane. Hrdinka oceneného filmu American Honey stavila na moderný dizajn a netradičné materiály od Louis Vuitton.

Herec Mel Gibson a jeho priateľka Rosalind Ross... Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Mel Gibson a jeho priateľka Rosalind Ross Herec Mel Gibson a jeho priateľka Rosalind Ross prišli aj na záverečný ceremoniál v Cannes.

Na červenom koberci sa druhý večer za sebou ukázal aj herec a režisér Mel Gibson. Ako inak, s mladou priateľkou. Austrálsky rodák neskrýval dobrú náladu a užil si atmosféru záveru 69. ročníka do sýtosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #finále #ocenenie #Zlatá palma #Vanessa Paradis #Kirsten Dunst #Cannes 2016

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...