Veľká sláva a šľachta zo severu pokope! Švédi krstili malého princa

Veľká sláva sa konala vo Švédsku - v piatok tam pokrstili ďalšieho následníka trónu - princa Oscara.

27.05.2016 18:05
debata
zväčšiť Nórska princezná Mette-Marit (vľavo) sa stala... Foto: SITA/AP, Maja Suslin/TT
princezná Victoria - princ Oscar - krstiny Nórska princezná Mette-Marit (vľavo) sa stala krstnou mamou švédskeho princa Oscara, ktorého drží v náručí jeho mama - švédska korunná princezná Victoria.

Pri ceremoniáli, ktorý zaznamenávala štátna televízia a množstvo médií, sa v kaplnke kráľovského paláca v Štokholme zišla takmer celá kráľovská rodina. A v centre pozornosti sa tentoraz ocitol jej najmladší člen – len dvojmesačný princ Oscar.

Dieťa korunnej princeznej Victorie a jej manžela – princa Daniela je ďalšie (v poradí tretie) v línii nástupníctva na trón a požehnať mu, samozrejme, prišiel aj starý otec, kráľ Carl Gustav. Za krstnú mamu si Victoria vybrala kamarátku a členku spriaznenej severskej kráľovskej rodiny – nórsku princeznú Mette-Marit.

zväčšiť Arcibiskupo drží v náručí švédskeho korinného... Foto: SITA/AP, Jonas Ekstromer
princezná Victoria - princ Oscar - krstiny Arcibiskupo drží v náručí švédskeho korinného princa Oscara, ktorého pokrstili v piatok 27. mája v Štokholme. Napravo stojí princ Daniel a pricezná Estelle.

Hoci celý obrad prebehol podľa tradicií a nechýbal ani detský plač pri kropení vodou, podľa domácich médií bol akt krstu veľmi uvoľnený a príjemný.

Švédska kráľovská rodina sa v krajine teší veľkej popularite a narodenie princa Oscara, ktorý prišiel na svet 2. marca, oslavovali mnohí domáci v uliciach. Oscar je pritom prvým mužom v nástupníckej línii – právo na trón má však pred ním jeho mama Victoria a staršia sestra Estelle.

zväčšiť Švédska korunná princezná Victoria drží v... Foto: SITA/AP, Jonas Ekströmer
princezná Victoria - princ Oscar - krstiny Švédska korunná princezná Victoria drží v náručí princa Oscara, ktorého krstili v kaplnke kráľovského paláca v Štokholme. Napravo stojí švédsky kráľ Carl XVI Gustaf, vľavo je princ Daniel - Victoriin manžel a Oscarov otec.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #krst #Švédsko #princezná Victoria #princ Oscar

+ Začnite si dávať na tvár menej, začne dýchať a bude vyzerať krajšie.
Nemeškajte na stretnutia, kolegovia sú o...

+ Neklamte sami seba, priznajte, že máte problém a riešte ho.
Nepoľavujte, vydržte v tempe a dostanete sa k...