Tóth: Nepotrebujem si zvyšovať popularitu plesmi, ale tento má zmysel

Športovec roka a olympionik Matej Tóth sa v sobotu večer prvýkrát objavil na Plese v bratislavskej Opere SND. Rozhodlo viacero faktorov.

08.01.2017 10:51
debata (6)
Olympionik a nový člen Čestného plesového... Foto: Monarch
Matej Tóth s manželkou. Olympionik a nový člen Čestného plesového výboru Matej Tóth s manželkou.

Úspešného muža a otca rodiny prizvali organizátori do Čestného plesového výboru, pričom sa Tóth stal aj veľkým podporovateľom charitatívneho rozmeru akcie. Myšlienka pomoci budovania centier včasnej intervencie pre predčasne narodené deti ho veľmi oslovila.

„Najhlavnejšia motivácia bola práve charitatívny rozmer. Aj keď si uvedomujem prestíž tohto plesu, nepatrím medzi ľudí, ktorí si potrebujú zvyšovať popularitu tým, že budem tu. No práve tým, že Ples v opere má obrovský charitatívny význam a celý výťažok ide na dobrú myšlienku centra včasnej intervencie – to bolo to, čo ma presvedčilo,“ uviedol pre Pravda.sk Tóth. „Posledným jazýčkom, čo rozhodlo, bola manželka. Poprosil som ju, nech teda ideme do toho a pomôžeme aj tým naším máličkom dobrej veci,“ doplnil ešte atlét, ktorý sa vraj s polovičkou starostlivo na plesovú akciu pripravoval.

„Zväčša nám v sezóne vyjde maximálne jedno plesové podujatie a na takejto úrovni sme asi žiadne zatiaľ neabsolvovali. Keďže Ples v opere patrí medzi tie najvýznamnejšie, bolo to pre nás s manželkou niečo nové. Ale snažím sa od toho odosobniť. Je to ples, na ktorom sa skúsime zabaviť, užiť si ho a potom podporiť aj ten charitatívny rozmer,“ konštatoval s úsmevom Tóth.

Minulý rok bol pre rodáka z Nitry výnimočne úspešný, ale ciele a vízie má aj v tom ďalšom. Základom je však podľa neho robiť veci, ktorým sa človek venuje, s láskou. „Budem sa o to snažiť naďalej – užívať si, čo robím, športovať s radosťou a láskou. Pevne verím, že aj úspechy budú naďalej pribúdať,“ vyjadril sa Tóth, ktorého čaká tento rok obhajoba titulu majstra sveta v Londýne. „Áno, to je moja najväčšia profesionálna výzva,“ uviedol. Dodal tiež, že do nového roka 2017 by si ešte želal, aby sa darilo jeho rodine. „Budem sa tešiť, keď budeme spokojní a šťastní,“ uzavrel.

Topmodelka Alexandra Gachulincová a dizajnér...
Predstaviteľka finančného sektora Elena...
+85Olympionik a nový člen Čestného plesového...
6 debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #Matej Tóth #charita #plán #Ples v opere #rok

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...