Hablovičová s rozchodom prežila náročný rok. Plány do 2017? Bude úžasný!

Patria už k tradičným hosťom plesového štartu sezóny. Lucia Hablovičová a jej verný kamarát Boris Hanečka nechýbali ani na 17. Plese v opere.

09.01.2017 09:30
debata
Lucia Hablovičová a dizajnér Boris Hanečka,... Foto: Monarch
Lucia Hablovičová a dizajnér Boris Hanečka Lucia Hablovičová a dizajnér Boris Hanečka, ktorý jej zhotovil aj šaty. V spolupráci so salónom Maximilian Mucska.

Slovenský dizajnér sa opäť postaral o kreáciu, ktorú niekdajšia riaditeľka súťaže Miss Slovensko a filantropka Hablovičová predviedla. Dramatický model s prvkami pánskeho fraku, cylindrom a sieťovaným závojom cez tvár neprehliadol nik. Práve jeho tvorba narušila doterajšiu predplesovú rutinu príprav. „Každý rok sa chystáme v inom chvate a strese a prosila som Borisa, aby sme to tento rok trochu skľudnili. Môj model bol pomerne náročný na prípravu, takže som musela absolvovať niekoľko skúšok, ktoré veľmi nemám rada. Ale sú pre dobro veci. Tak som si to odstála,“ opísala Hablovičová pre Pravda.sk.

Návrhár doplnil, že na kreácii sa podieľal tentoraz aj salón Maximilián Mucska. „Muselo sa zladiť viacero ľudí, takže to bolo trochu náročnejšie. Ale zvládli sme to. A pomáhal aj malý Theo,“ s úsmevom upozornil na Hablovičovej syna, ktorý vraj bol prítomný na väčšine skúšok. „Pred odchodom z domu na ples ma nevidel. Nechcela som ho veľmi dráždiť tým, že budem cez noc preč. Ale na skúškach bol veľmi vtipný. Videl priebeh skúšok a s Borisovou asistentkou si tam kreslil a čmáral na papierik a občas rozdával inštrukcie, nerobte maminke zle, keď ma špendlili a sťahovali do korzetu,“ opísala Hablovičová.

Podľa jej vlastných slov sa pre podobný „pánsko-dámsky“ model rozhodovala už pred pár rokmi. „Návrh sme už niekoľko rokov mali a hovorili o tom, že by som chcela šaty, ktoré by boli takéto frakoidné a pôsobiace líniou možno až také ako lastovička čiernobiela. Ale vždy sme to odkladali a teraz nastal správny čas,“ skonštatovala.

„Po minuloročnej veľkej bielej champagne róbe, ktorá bola taká efemérna, sme chceli urobiť presný opak – ísť do konkrétnosti, do takej tvrdej strohosti a do základného archetypu pánskeho šatníka. Je tam kus 19. storočia, kus burlesky aj jazdeckého motívu. Je tam prinčipesa,“ doplnil ju vzletne Hanečka, ktorý tvoril šaty aj pre riaditeľku Plesu v opere Andreu Cocherovú a celkovo mal medzi pozvanými hosťami osem dám v jeho kreáciách. „Samozrejme, bolo to náročné, ale nejakým spôsobom sme to stihli. Verím v zázraky,“ zhodnotil.

Príťažlivá brunetka Hablovičová má za sebou v rámci minulého roka náročné obdobie. Rozišla sa totiž so životným partnerom a momentálne vychováva syna sama. S úsmevom na perách však v opere pôsobila ako človek s veľmi pozitívnym naladením. Potvrdila ho aj pri svojich plánoch do nových dní roka 2017. „Verím, že ma čaká úžasný rok, lebo ten minulý bol pre mňa naozaj náročný. Takže mám plány, že ten ďalší bude veľmi úspešný a veľmi pekný rok. Takto si to predstavujem,“ zhodnotila.

Riaditeľka Plesu v opere Andrea Cocherová v...
Tehotná moderátorka Zlatica Puškárová v šatách...
+51Fotografka Jana Keketi s manželom.
Topmodelka Alexandra Gachulincová a dizajnér...
Predstaviteľka finančného sektora Elena...
+85Olympionik a nový člen Čestného plesového...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #šaty #príprava #plán #Ples v opere #Boris Hanečka #Lucia Hablovičová #rok #náročné

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...