Móda z Glóbusov: Úchvatná Stone či Biel, Ratajkowski ako z lacného filmu

Červený koberec počas 74. ročníka vyhlásenia cien Zlatý glóbus bol plný veľkolepých večerných kreácií. Známe hollywoodske tváre defilovali v trblietavých modeloch a predviedli eleganciu najtvrdšieho kalibru.

09.01.2017 12:35
debata (2)
Ocenená Emma Stone si obliekla nádherný model... Foto: Reuters, MIKE BLAKE
Ocenená Emma Stone si obliekla nádherný model Valentino. Ocenená Emma Stone si obliekla nádherný model Valentino.

Medzi hviezdami tohtoročného udeľovania sa vynímala napríklad herečka Emma Stone. Ocenená hviezda La La Landu stavila na model z dielne Valentino a v trblietavých šatách s detailmi hviezdičiek pôsobila ako jedna z hviezd filmového muzikálu zašlých čias.

Herečka Jessica Chastain v kreácii Prada.
Tehotná Rosalind Ross prišla v sprievode svojho...
+63Herečka Drew Barrymore sa objavila v kreácii od...

Flitre, lesk, metalíza či bohaté zdobenie krištáľmi bolo príznačné pre modely viacerých pozvaných žien. Napríklad róba z dielne Alexander McQueen, ktorú predviedla Nicole Kidman, bola fúziou viktoriánskej éry s moderným futur leskom a trblietavou výšivkou v duchu najprecíznejšej ručnej práce. Na metalické detaily na svetlom podklade stavila aj herečka Drew Barrymore s róbou od Monique Lhuillierovej či napríklad Gina Rodriguez v kreácii od Naeema Khana. Úchvatne vyzerala aj ocenená Isabelle Huppert v belasej kreácii s topom pošívaným stovkami krištáľov.

Herečka Nicole Kidman v šatách z dielne značky... Foto: Reuters, MIKE BLAKE
Herečka Nicole Kidman v šatách z dielne značky Alexander McQueen. Herečka Nicole Kidman v šatách z dielne značky Alexander McQueen.

Ďalšie známe dámy stavili na farby a dokonalosť strihu. Talianska značka Prada tentoraz tvorila róby na mieru pre dve slávne herečky. Kým Jessicu Chastainovú obliekli do modrej róby s lodičkovým výstrihom a vertikálnymi štrasovými aplikáciami, nominovanú Portmanovú obdivovali v žltkasto-limetkovej róbe pošívanej krištáľovou výšivkou na sukni aj trojštvrťových rukávoch.

Jeden z najsexi modelov večera predviedla Brie Larson. Minuloročná víťazka Zlatého glóbusu aj Oscara v hlavnej ženskej kategórii oslovila ateliér Rodarte. V ňom vznikla červená toaleta s protiľahlými diagonálnymi pruhmi látky v korzetovej časti. Dokonale vytvarovali postavu a spravili z Larsonovej modernú divu.

Tehotná Natalie Portman sa predstavila v... Foto: Reuters, MIKE BLAKE
Tehotná Natalie Portman sa predstavila v kreácii Prada. Tehotná Natalie Portman sa predstavila v kreácii Prada.

Jeden z pôsobivých modelov večera patril aj herečke Jessice Bielovej, ktorá sa zaradila do menšej skupiny žien odetých do kolekcie haute couture. Jej model konkrétne vznikol v ateliéri Elie Saab a hollywoodsky sexsymbol v ňom odhalil dekolt aj nohy. Nepôsobilo to však vulgárne, ale veľmi efektne a pompézne.

Naopak, vulgárnosť tentoraz nechýbala Emily Ratajkowski. Britská rodáčka, známa svojimi dokonalými krivkami, sa v šatách Reem Acra tentoraz naozaj netrafila do čierneho. Obliny poprsia vykukujúce z výstrihu pôsobili viac lacne ako zvodne a ani hodvábny satén akosi na nositeľke nefungoval.

Modelka a herečka Emily Ratajkowski v šatách... Foto: Reuters, MIKE BLAKE
Modelka a herečka Emily Ratajkowski v šatách Reem Acra. Modelka a herečka Emily Ratajkowski v šatách Reem Acra.

Svoje najlepšie časy už má za sebou zjavne aj Sarah Jessica Parker. Kedysi módna ikona, ale dnes často krok vedľa šliapajúca seriálová hviezda sa objavila v kreácii od Very Wangovej. Samotný model s pompéznou bálovou sukňou by sa ešte dal uniesť, hoci rukávy ho vyslovene špatili. Azda najhoršia však bola Parkerovej úprava – či už v prípade účesu, alebo zafúľaného líčenia očí.

Nominovaná herečka Sarah Jessica Parker v... Foto: Reuters, MIKE BLAKE
Nominovaná herečka Sarah Jessica Parker v šatách Vera Wang. Nominovaná herečka Sarah Jessica Parker v šatách Vera Wang.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #krása #móda #červený koberec #Jessica Biel #Zlatý glóbus #Emma Stone

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...