Boj o šaty prvej dámy USA: Kto oblečie Trumpovu Slovinku? Je to šok!

Budúci americký prezident Donald Trump čelí nepriazni predstaviteľov umeleckej brandže. A na tejto vlne sa zviezla aj jeho manželka Melania. Do poslednej chvíle nebolo jasné, či sa nájde známy dizajnér, ktorý by ju bol ochotný obliecť. Napokon však prišlo prekvapenie.

18.01.2017 14:47
debata (48)
Rok 2016: Melania Trump a jej manžel Donald... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Rok 2016: Melania Trump a Donald Trump Rok 2016: Melania Trump a jej manžel Donald Trump na párty magazínu TIME k vyhláseniu 100 najvplyvnejších ľudí planéty.
Ako píše portál WWD.com, na slávnostnej inaugurácii 45. prezidenta USA bude prvá dáma odetá do luxusných kúskov módy jedného zo symbolov amerického dizajnu – návrhára Ralpha Laurena. Ešte prekvapivejšie je ďalšie meno – Karl Lagerfeld. Nemecký rodák a kreatívna hlava značky Chanel či Fendi bude stáť za niektorou z kreácií, ktorú slovinská rodáčka a bývalá modelka pánskych magazínov predvedie počas slávnostnej prísahy Donalda Trumpa a na inauguračnom bále.

Šaty prvej dámy, ktoré v tento deň zachytia tisícky médií po celom svete, tvoria jeden z významných reklamných prvkov komunikácie každej značky či dizajnéra. A zároveň ho istým spôsobom umiestňujú v politickom kontexte. Aj vzhľadom na škandalóznu kampaň a nevyberanú živú či internetovú komunikáciu Donalda Trumpa sa viacero amerických tvorcov vyslovilo, že prvú dámu nebudú obliekať a žiadosť o to by odmietli. Patril k nim napríklad Marc Jacobs alebo Zac Posen. Naopak, Carolina Herrera či Tommy Hilfiger uviedli, že by sa cítili poctení.

Dizajnér Karl Lagerfeld. Foto: SITA/AP, Martin Meissner
Germany Lagerfeld Dizajnér Karl Lagerfeld. Dizajnér Karl Lagerfeld.

Práve Ralph Lauren je však veľkým prekvapením – tento americký rodák a dizajnér totiž dlhodobo podporoval Hilary Clintonovú a pripravil pre ňu niekoľko nohavicových kostýmov v rámci predvolebenej kampane. Pri Lagerfeldovi stále nie je jasné, pod akým „brandom“ oblečie budúcu prvú dámu. Hoci sa špekuluje o značke Chanel, niektorí módni odborníci tvrdia, že Melania Trump bude mať na sebe kreáciu dielne Fendi – pre ktorú 83-ročný Nemec tiež tvorí.

Jedno je však isté – obliekanie prvej dámy môže byť podľa odborníkov dvojsečnou zbraňou. Už len preto, že rozdelí verejnosť veľmi striktne na dva tábory. Tak, ako to Trump robí pri všetkom, s čím jeho konanie či tvár súvisia. Môže ísť teda o promovanie značky a veľkú reklamu, no zároveň aj množstvo teatrálnych bojkotov alebo odmietnutí značky od Trumpových odporcov. Ako to nakoniec dopadne, sa ukáže v piatok 20. januára.

Šaty z dielne značky Ralph Lauren - možno práve... Foto: Reuters, ANDREW KELLY
Ralph Lauren - New York - jar-leto 2017 Šaty z dielne značky Ralph Lauren - možno práve v nich sa ukáže prvá dáma.

© Autorské práva vyhradené

48 debata chyba
Viac na túto tému: #reklama #dizajn #Ralph Lauren #Karl Lagerfeld #odev #bojkot #Melania Trumpová

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...