Oscarové hviezdy sa stretli! Nicole Kidman či Emma Stone žiarili

Viac ako 165 nominovaných v 89. ročníku udeľovania cien americkej Akadémie filmových umení a vied sa v pondelok stretlo na tradičnom Nominees Luncheon.

07.02.2017 12:34
Laura Dern (vľavo) a Nicole Kidman Foto: ,
Herecké kolegyne Laura Dern (vľavo) a Nicole Kidman pózovali fotografom aj spoločne.
debata

Tridsiaty šiesty ročník podujatia sa konal v losangeleskom hoteli Beverly Hilton a zúčastnili sa na ňom Natalie Portman, Viola Davis, Michelle Williams, Matt Damon, Octavia Spencer, Nicole Kidman, Dev Patel, Mahershala Ali, Laura Dern, Denzel Washington, Mel Gibson. Emma Stone či Ryan Gosling.

Herečka Michelle Williams prišla na slávnostný...
Zľava: Herečka Emma Stone, herec Matt Damon a...
+9Tehotná Natalie Portman v šatách Topshop.

Hostí privítala prezidentka akadémie Cheryl Boone Isaacs, ktorá porozprávala aj o dôležitosti diverzity a vlaňajšej kontroverzii s ňou spojenou. „S vašou nomináciou ste sa stali súčasťou takmer sto rokov starého spoločenstva, ktoré nie je len hollywoodske alebo americké, ale svetové. Som pyšná na to, že som jeho súčasťou, a že vidím všetky nové tváre medzi tohtoročnými nominovanými. Aký rozdiel urobí jeden rok. Naozaj sme pokročili. Keď rozširujeme naše členstvo a oslovujeme každého, ideme jasným príkladom,“ uviedla.

Herečka Michelle Williams prišla na slávnostný... Foto: Reuters, MARIO ANZUONI
Michelle Williams Herečka Michelle Williams prišla na slávnostný obed v kreácii Louis Vuitton.

Isaacs sa zároveň vyjadrila aj k nariadeniu amerického prezidenta Donalda Trumpa, ktorým zakazuje utečencom zo siedmich prevažne moslimských krajín vstup do USA, a pre ktoré sa nominovaní umelci a filmári z týchto štátov pravdepodobne nebudú môcť zúčastniť na ceremoniáli. „Umenie nepozná hranice a nepatrí len jednej viere. Silné spoločnosti nepodrobujú umenie cenzúre, oslavujú ho. Amerika by nemala byť bariérou, ale vždy vzorom. Všetci umelci na svete sú prepojení. Naša práca nekončí na hraniciach a hranice nemôžu zastaviť ani jedného z nás,“ zdôraznila.

Podobne, ako aj po minulé roky, Akadémia upozornila nominovaných, aby víťazi a víťazky boli vo svojich ďakovných rečiach struční. Vo vtipnom inštruktážnom videu sa im prihovorila staršia fiktívna herečka Gloria Concave v podaní Kate McKinnon. Tá im vysvetlila čo smú a čo nie, pričom im uviedla príklady, čo sa s nimi stane ak porušia pravidlá. „Buďte struční, máte len 45 sekúnd, inak vás niektorí Taliani zasypú nasoleným mäsom,“ uviedla. Zúčastnení neskôr absolvovali fotografovanie na tradičný skupinový portrét nominovaných.

Herci Naomie Harris (vľavo) a Mahershala Ali z... Foto: Reuters, MARIO ANZUONI
Naomie Harris (vľavo) a Mahershala Ali Herci Naomie Harris (vľavo) a Mahershala Ali z filmu Moonlight.

Zoznamu kandidátov v 89. ročníku udeľovania Oscarov vládne muzikál La La Land, ktorý získal štrnásť nominácií. Snímka však môže získať maximálne trinásť trofejí, keďže v kategórii Najlepšia pôvodná filmová pieseň má dvojité zastúpenie. Osem nominácií si na konto pripísali snímky Moonlight a Prvý kontakt, o dve menej majú Miesto pri mori, Hacksaw Ridge: Zrodenie hrdinu a Lion. Všetky menované sa uchádzajú o Oscara pre najlepší film, pričom deviatku nominovaných v tejto kategórii dopĺňajú Fences, Skryté čísla a Hell or High Water. Slávnostné udeľovanie prestížnych cien sa bude konať v nedeľu 26. februára v hollywoodskom Dolby Theatre. Ceremoniál bude moderovať Jimmy Kimmel.

debata chyba
Viac na túto tému: #Natalie Portman #Nicole Kidman #Oscar #Ryan Gosling #stretnutie #Emma Stone #obed #nominovaní

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...