Móda z Oscarov: Uchvátila Stone či Larson, 63-ročná Huppert ako diva!

Jeden z najslávnejších večerov roka. Ostrosledovaný, nablýskaný, pompézny. Plný nádhernej módy. Ani 89. ročník cien Oscar nesklamal.

27.02.2017 05:03
debata
Herečka Emma Stone v kreácii Givenchy Haute... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Emma Stone v kreácii Givenchy Haute Couture. Herečka Emma Stone v kreácii Givenchy Haute Couture.

Červený koberec zaplavili hviezdy v luxusných róbach, ktorých veľká časť pochádzala zo superluxusných kolekcií známych módnych domov. Medzi dominantné farby večera sa zaradili svetlé tóny, či už smotanové, telové farby, v matnejšom, alebo trblietavom prevedení. Nechýbala však ani žiarivá červená, alebo dramatické tóny čiernej a tmavomodrej.

Herečka Emma Stone v kreácii Givenchy Haute...
Herečka Leslie Mann si vzala na seba róbu Zac...
+75Hudobník Pharrell Williams a Mimi Valdes.

Ocenené herečky nesklamali. Kým Violu Davisovú do žiarivej červenej obliekol módny dom Armani Privé, jej kolegyňa Emma Stone zažiarila v zlatej kreácii Givenchy Haute Couture. Šaty sa niesli v duchu nálady filmu La La Land, za ktorý dostala Oscara. Tanečnú a muzikálovú náladu vyjadrovali strapce a bohaté zdobenie ručne našívanými flitrami a krištáľmi.

Herečka Viola Davis vyzerala očarujúco v... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Viola Davis vyzerala očarujúco v červenom. Herečka Viola Davis vyzerala očarujúco v červenom. Šaty sú z dielne Armani Privé.

Rovnako úchvatnú bola aj herečka Isabelle Huppert. Francúzska tiež patrila medzi klientky Armani Privé. Ateliér talianskeho tvorcu pre ňu pripravil bielu kreáciu s nadýchanými dlhými rukávmi, ktorá bola ozdobená štrasovými kamienkami. Zdalo sa priam neuveriteľné, že táto dáma už prekročila šesťdesiatku.

Na svetlé tóny v nedeľňajší večer stavila napríklad aj herečka Felicity Jones, ktorej robu s vrstvami najjemnejšieho tylu vytvoril ateliér Dior. Modelka Chrissy Teigen kombinovala hladký biely dezén s bohatou výšivkou v dekolte – model pochádzal z dielne Zuhaira Murada. Jej kolegyňa Karlie Kloss sa v snehobielej hladkej kreácii s pláštikom stala reprezentantkou módneho domu Stella McCartney.

Nominovaná herečka Isabelle Huppert prišla na... Foto: Reuters, MIKE BLAKE
Isabelle Huppert Nominovaná herečka Isabelle Huppert prišla na ceremoniál v kreácii Armani Privé.

Azda najvýraznejší biely moment večera však vznikol pod vedením Rafa Simonsa pod značkou Calvin Klein. Jeho biele šaty vyšívané lakovanými bielymi flitrami pre britskú herečku Naomie Harris vyzerali skutočne originálne. Ako jedny z mála odhaľovali nohy, no pritom pôsobili veľmi elegantne a moderne.

Očarujúca bola aj herečka Nicole Kidman – nominovaná na Oscara v hereckej vedľajšej kategórii stavila na model z dielne Armani Privé. Šaty vyšívaná striebornými a zlatými detailmi v grafických vzoroch pripomínali trochu indické sárí – možno ako pocta filmu Lion, za rolu v ktorom nomináciu získala. Už spomenutá červená vytvorila jeden z najúdernejších lookov večera – model Valentino si na seba vzala herečka Ruth Negga, nominovaná za film Loving.

Nominovaná herečka Ruth Negga v kreácii Valentino. Foto: Reuters, MIKE BLAKE
Nominovaná herečka Ruth Negga v kreácii Valentino. Nominovaná herečka Ruth Negga v kreácii Valentino.

Hoci lesku a flitrov či metalízy sa dalo nájsť na Oscaroch viac ako dosť, uchvátili aj dámy, ktoré stavali na hladkých a matných dezénoch. Róba od Oscara de la Rentu pre herečku Brie Larson v zamatovej čiernej vyzerala úchvatne a dramaticky. A podobné sa dá tvrdiť o kreácii Dior Couture, ktorú si na seba vzala blondínka Kirsten Dunst. Základom bol dokonalý strih, čierna farba len podčiarkla ukážkovú figúru blondínky. Na čiernu farbu stavila aj ďalšia minuloročná ocenená – herečka Alicia Vikander, ktorú už tradične obliekal Louis Vuitton.

Herečka Brie Larson opäť vyzerala úchvatne. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Brie Larson opäť vyzerala úchvatne. Herečka Brie Larson opäť vyzerala úchvatne.

Na 89. ročníku sa objavila aj Charlize Theron, ktorej metalickú zlatú kreáciu z plisé vytvorili u Diora. Šaty s veľkým výstrihom do V vyzerali veľmi jednoducho, ale určite trvalo hodiny alebo dni vytvoriť ich. Podobne strihovo vyberala aj herečka Scarlett Johansson. Ostré oči reportérov však neprehliadli, že pod šatami s netradičným vzorom jej vykúka aj kúsok prsníka.

Herečka Kirsten Dunst v kreácii Christian Dior... Foto: Reuters, MARIO ANZUONI
Kirsten Dunst Herečka Kirsten Dunst v kreácii Christian Dior Couture.

Jeden z najočakávanejších modelov večera bol ten od Meryl Strepovej. Pred pár dňami sa totiž stala ústredným cieľom obvinenia, ktoré vyšlo z úst dizajnéra Karla Lagerfelda. Tvrdil, že odmietla jeho šaty, lebo dostala ponuku od iného módneho domu. Ten jej mal za to, že si oblečie jeho róbu, podľa Lagerfelda zaplatiť. Hviezda to dôrazne dementovala a obvinili nemeckého rodáka z klamstva. Hoci ten a následne ospravedlnil, Streep tieto slová neprijala.

Čo sa šiat týka, tie pochádzali z dielne libanonského tvorcu Elieho Saaba. Značka Chanel vyšla v tento večer pomerne naprázdno. Možno práve preto, že sa herečky rozhodli byť lojálne. Model z kolekcie couture predstavila len tanečnica Sofia Boutella a spevák Pharrell Williams.

Herečka Nicole Kidman v róbe Armani Privé. Foto: SITA/AP, Richard Shotwell
Herečka Nicole Kidman v róbe Armani Privé. Herečka Nicole Kidman v róbe Armani Privé.

Ďalšie známe tváre si pozrite v galérii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Oscary #červený koberec #Oscar #Brie Larson #Viola Davis

+ Netrávte dni pred obrazovkou, ubližujete tým len sami sebe.
Nezabúdajte na poistenie, na určitých veciach sa...

+ Výsledky neoklamete, preto buďte radšej úprimný hneď od začiatku.
Nebojte sa neustále, kazí vám to vykonávať...