Móda cien Český lev: Banášová opäť za hviezdu, Mauréry krásnou dámou

Hoci sú ceny Český lev sviatkom kinematografie našich západných susedov, slovenské zastúpenie nechýbalo. Hneď niekoľko dám na seba strhlo počas večera pozornosť.

05.03.2017 10:18
debata (15)
Moderátorka Adela Banášová na vyhlásení cien... Foto: Profimedia
Adela Banášová Moderátorka Adela Banášová na vyhlásení cien Český lev.

Celý večer na očiach bola moderátorka Adela Banášová, ktorú si organizátori akcie pozvali, aby večer moderovala. Prvé reakcie českých médií len potvrdilo to, že blondínka svojím moderátorským umením dokáže zabodovať u publika každého druhu. Vtipné bonmoty či pohotové reakcie k nej už akosi patria a nesklamala ani v Česku.

Moderátorka Adela Banášová na vyhlásení cien...
Herečka Martha Issová vyzerala veľmi pôvabne v...
+3Herečka Anna Geislerová prišla na vyhlásenie...

Príjemný pohľad bol však na ňu aj v prípade módnej voľby – a treba dodať, že u Banášovej sú občas módne voľby diskutabilné. Tentoraz však stavila na istotu a vybrala si večerný model šiat na jedno rameno, ktorý jemne zdôraznil a opticky vylepšil krivky pomocou našívaných lurexových prúžkov na živôtiku. Účes bol tiež stávkou na istotu, vlny prehodené do jednej strany a padajúce na plece s nežným líčením a k tomu výrazný doplnok v podobe zlatého náramku na ruke – fungovalo to dokopy dobre. Jediná výčitka smerovala ku kabelke, ktorá pôsobila viac ako kozmetická taštička než skutočná večerná listovka.

Slovenská herečka Zuzana Mauréry vyzerala veľmi... Foto: Profimedia
Zuzana Mauréry Slovenská herečka Zuzana Mauréry vyzerala veľmi pôvabne.

Istota je guľomet, povedala si pravdepodobne aj herečka Zuzana Mauréry nominovaná za film Učiteľka. Ale ak viete, čo vám pristane a lichotí, nie je zlé držať sa toho. Model šiat v temnej modrej farbe nápadne strihom pripomínal tie, ktoré mala na sebe počas Plesu v opere. Konieckoncov, vytvorila ich aj rovnaká návrhárka – Jana Kuzmová. Odhalené ramená s lodičkovým výstrihom, dôraz na krásnu šiju a tiež zvýraznený driek pomocou drobného detailu kovovej pracky – to všetko fungovalo v prospech nositeľky a Mauréry patrila medzi najelegantnejšie dámy večera – zatienila aj mnoho českých herečiek.

Medzi nimi už tradične nechýbali dámy ako Anna Geislerová či Martha Issová, ktorú sú na módnom poli väčšinou zárokou uspokojenia. Prvá menovaná zvolila priehľadný model s jemnými vyšívanými detailmi a čipkovanými lemami v živôtiku od Kláry Nademlýnskej, druhá zase pompéznejší model večernej róby z dielne značky Chatty. Zaujala príťažlivá farebnosť, ale aj strihové riešenie – veľmi dobrá voľba!

Herečka Martha Issová vyzerala veľmi pôvabne v... Foto: Profimedia
Martha Issová Herečka Martha Issová vyzerala veľmi pôvabne v kreácii z dielne značky Chatty.

Na galavečere nechýbala ani Slovenka Zuzana Kronerová, ktorá tiež mala v hre jednu nomináciu. Už tradične zaujímavé okuliare s príjemným líčením aj účesom doplnila modelom splývavých červených minimalistických šiat s okrúhlym výstrihom. Lesklý materiál bez definovania proporcií je však takmer vždy ošemetná záležitosť a potvrdilo sa to aj v tomto prípade. Ak voliť splývavé materiály, ktoré padajú okolo postavy, potom by možno bola lepšia inšpirácia Simonou Stašovou.

Kronerovej česká kolegyňa si vybrala kombináciu širokých čiernych nohavíc siahajúcich až po zem a dlhého bieleho pláštika s jemným áčkovým rozšírením. Práve farebný kontrast, ale aj matnosť materiálu hrala v jej prospech a fungovala lepšie ako u Kronerovej.

Slovenská herečka Zuzana Kronerová. Foto: Profimedia
Slovenská herečka Zuzana Kronerová. Slovenská herečka Zuzana Kronerová.

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #móda #ocenenie #červený koberec #Adela Banášová #víťazi #Český lev #Zuzana Mauréry

+ Možno oklamete sami seba, avšak lekára a výsledky neoklamete.
Nič nerobte rýchlo, robíte tak len väčšie chyby....

+ Myslite hlavne na seba, doteraz ste mysleli na ostatných.
Pokiaľ niečo potrebujete, nečakáte na zľavy a...