Praha žila módou, bez Slovákov to nešlo: Prišiel Hrivňák, bodovala Dara

Móda vždy lákala známe tváre, a výnimkou nebolo ani podujatie, ktoré sa minulý týždeň konalo v Prahe.

30.03.2017 00:00
debata
Speváčka Dara Rolins a raper Rytmus pred... Foto: Profimedia
Speváčka Dara Rolins a raper Rytmus pred prehliadkou Jakuba Polanku v Prahe. Speváčka Dara Rolins a raper Rytmus pred prehliadkou Jakuba Polanku v Prahe.

Už etablovaný pražský týždeň módy Mercedes Benz Prague Fashion Week sa stal za uplynulé roky platformou na prezentáciu tvorby českých aj slovenských tvorcov. Tentoraz priniesol prehľad kolekcií na sezónu jeseň-zima 2017. A celebrity pri tom, samozrejme, nechýbali. Na prehliadku Jakuba Polanku vyrazila napríklad speváčka Dara Rolins so svojím partnerom Patrikom Vrbovským, alias Rytmusom.

V rámci niekoľko dní trvajúceho programu sa na ňom prezentovali aj slovenskí rodáci Miro Sabo a Michael Kováčik. Druhý menovaný spojil svoju najnovšiu kolekciu aj s menom slávneho slovenského modela Filipa Hrivňáka. Tvár značiek ako Versace či Calvin Klein v Prahe absolvovala prehliadku, na ktorej slovenský dizajnér opäť pracoval s obľúbenou čiernou. Do strohosti a minimalizmu doterajšej tvorby však prepašoval aj nežnejšie momenty a akúsi ľahkosť v podobe splývavých a voľnejších, okolo tela vlajúcich materiálov.

Týždeň módy sa stal aj priestorom pre nadačný večer modelky Terezy Maxovej, vďaka ktorej si mohli hostia pozrieť aj prehliadku talianskeho návrhára Francesca Scognamiglia. Podporiť ho prišla aj poľská topmodelka Magdalena Frackowiack. Prezentáciu domácej návrhárky Zuzany Kubíčkovej zase korunovala účasť pravdepodobne najslávnejšej českej modelky – plavovlásky Karolíny Kurkovej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #móda #Tereza Maxová #Dara Rolins #Filip Hrivnák #týždeň módy #Karolína Kurková

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...