Móda Český lev 2019: Vilhelmová ako z rozprávky, Slovenka Janda ako cukrová vata

Vyhláseniu filmových cien Český lev patril sobotňajší večer v Prahe. Na slávnostnom ceremoniáli nechýbala filmová a herecká elita. Červený koberec zase ozdobilo niekoľko zaujímavých večerných kreácií, ktoré si prítomné dámy vybrali.

24.03.2019 09:04
debata
Ocenená herečka Jenovéfa Boková vyzerala v... Foto: Profimedia
Ocenená herečka Jenovéfa Boková vyzerala v červenej kreácii ako femme fatale. Ocenená herečka Jenovéfa Boková vyzerala v červenej kreácii ako femme fatale.

Rozhodne na prvý pohľad pripútala pozornosť herečka Jenovéfa Boková, ktorú ocenili v hlavnej hereckej kategórii. Jej voľba červenej večernej toalety na jedno rameno nebola síce žiadnou originálnou variáciou večernej módy, ale výsledný dojem fungoval. Priam na jednotku! Boková vyzerala elegantne, pritom aj zvodne a rafinovane. Bez pochyby jedna z nositeliek titulu femme fatale večera.

Herečka Jitka Schneiderová v pastelovej kreácii...
Herečka Jana Plodková v kreácii Vivienne...
+5Slovenská influencerka a módna dizajnérka Vanda...

Jej kolegyňa Martha Issová, ktorá tiež po živom prenose zvierala v rukách cennú sošku, stavila na osvedčenú klasiku – v jej prípade spoluprácu s českou módnou značkou Chatty. A treba povedať, že táto spolupráca je skrátka osvedčená. Issová si obliekla model šiat bez ramienok s riasenou sukňou v dĺžke tesne po lýtka. Na bielej kreácii zaujal najmä grafický pistáciový pruh látky, ktorý modelu dodával na zaujímavosti. V prípade obuvi mohla voliť inak.

Snehobiela farba a bohaté zdobenie látky od hlavy až po päty – taká bola voľba šiat herečky Tatiany Vilhelmovej, ktorá stavila pravdepodobne na jeden z najpompéznejších lookov večera. Šaty pôsobili priam rozprávkovo, hoci to nemusí vždy znamenať len pozitívnu vec. Tentoraz pozitívne bolo, že sa Vilhelmová vyhla klasickým romantickým strihom a nechala vyniknúť svoju štíhlu drobnú postavu. Tá je však občas aj problémom – pri kreácii s pomerne výraznou vlečkou jej šaty mierne opticky škodili.

Herečka Tatiana Vilhelmová a jej partnet... Foto: Profimedia
Herečka Tatiana Vilhelmová a jej partnet Vojtěch Dyk. Herečka Tatiana Vilhelmová a jej partnet Vojtěch Dyk.

Na Českých levoch malo svoje zastúpenie aj Slovensko. Okrem rodinného tandemu Hrycovcov to bola napríklad aj blogerka, influencerka a najnovšie aj dizajnérka Vanda Janda. Mladá dáma, známa najmä instagramovej generácii, stavila na tylovú kreáciu v žuvačkovej ružovej farbe. Šaty svojou formou a výraznými ramenami celkom nápadne pripomínali tvorbu dua Viktor & Rolf či Giambattistu Valliho. Vznikli však pre najnovšiu kolekciu Jandy, ktorú premiérovala aj na pražskom týždni módy a pri ktorej sa možno až príliš okaté inšpirácie zahraničnou tvorbou nedali prehliadnuť.

Slovenská influencerka a módna dizajnérka Vanda... Foto: Profimedia
Slovenská influencerka a módna dizajnérka Vanda Janda vo vlastnej kreácii. Slovenská influencerka a módna dizajnérka Vanda Janda vo vlastnej kreácii.

V zozname pozvaných dám nechýbali ani stálice ako Jana Plodková či Jitka Schneiderová. Obe zvyčajne zárukou vkusu a priam hollywoodskeho štýlu. Šaty z dielne Vivienne Westwoodovej, ktoré si obliekla Plodková, však nefungovali ideálne. Typické strihové riešenie a ĺa Westwood tentoraz viac opticky deformovalo proporcie nositeľky než by ich akcentovalo.

U Schneiderovej sa voľba odohrávala v pastelových tónoch. Jej večerná kreácia z dielne Victorie Beckhamovej z jemného materiálu obkresľujúceho krivky pôsobila uvoľnene. Možno až príliš.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Český lev #Martha Issová #Jenovéfa Boková

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....