Najväčšie prekvapenie Grammy: Celine Dion prišla aj napriek krutej diagnóze na ceremoniál, dojatý dav jej venoval standing ovation

Večer plný prekvapení, ale to najväčšie prišlo až v jeho závere. Na 66. ročníku cien Grammy sa objavila speváčka Celine Dion, ktorú prítomní kolegovia odmenili standing ovation.

05.02.2024 08:52
Celine Dion Foto: ,
Speváčka Celine Dion prekvapila na záver ceremoniálu 66. ročníka Grammy Awards, ktorý sa konal v Los Angeles.
debata (8)

Kanadská rodáčka prišla na pódium odovzdať cenu v kategórii Album roka, ale ešte pred tým sa neváhala poďakovať za podporu. "Ďakujem vám všetkým,“ povedala Dion pred odovzdaním ceny. "Vyzeráte nádherne. Keď hovorím, že som rada, že som tu, myslím to naozaj zo srdca. Tí, ktorí boli dostatočne požehnaní, že môžu byť tu na odovzdávaní cien Grammy, nesmú nikdy považovať za samozrejmosť obrovskú lásku a radosť, ktorú hudba prináša do našich životov a ľudí na celom svete,“ pokračovala Celine Dion.

Speváčka Miley Cyrus v kreácii Maison Margiela. Čítajte viac Móda Grammy: Triumf Kylie v červenej, Cyrus iba v zlatej sieti a Aguileru ani nespoznáte. Šaty slávnej speváčky museli cenzurovať, bolo vidieť...

Päťdesiatpäťročná diva sa takto na verejnosti ukázala vôbec prvýkrát od chvíle, čo potvrdila verejnosti svoju zdravotnú diagnózu. Pre ňu musela zrušiť koncertné vystúpenia a turné a utiahla sa do ústrania. V minulom roku ju však videli na niekoľkých hokejových zápasoch ako diváčku aj na koncertnom vystúpení Katy Perryovej v Las Vegas.

Speváčka Celine Dion prekvapila na záver... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Celine Dion Speváčka Celine Dion prekvapila na záver ceremoniálu 66. ročníka Grammy Awards, ktorý sa konal v Los Angeles.

Dionovej lekári diagnostikovali zriedkavé ochorenie známe ako Stiff-Person syndróm – ide o progresívne neurologické ochorenie postihujúce mozog a miechu. Minulý rok v decembri Dionovej sestra Claudette, ktorá sa o ňu stará, informovala, že ochorenie postupuje. Porucha ovplyvnila schopnosť speváčky chodiť a spievať, čím zastavila všetky Celine živé vystúpenia a plánované turné.

Speváčka Miley Cyrus v kreácii Maison Margiela.
Speváčka Kylie Minogue prišla v kreácii Dolce &...
+67Coi Leray si trúfla na model Saint Laurent.

„Tvrdo pracuje, ale nemá kontrolu nad svojimi svalmi,“ povedala Claudette v rozhovore pre francúzsky časopis 7 Jours. „Čo mi láme srdce je, že bola vždy disciplinovaná. Vždy tvrdo pracovala."

Na slávnostnom vyhlásení Grammy sa Dion objavila ako stopercentná hudobná diva. Oblečená v nežných ružových šatách, na ktorých mala prehodený masívny kabát vo farbe ťavej srsti. Išlo o kreácie z kolekcie Valentino Haute Couture.

Speváčka Dua Lipa a jej líčenie a úprava na 66....
Speváčka Olivia Rodrigo a jej líčenie a úprava...
+10Speváčka Taylor Swift a detaily šperkov na jej...

Ako píše portál Variety, minulý týždeň spoločnosť Amazon MGM oznámila, že odvysiela nový dokument o Dionovej s názvom „Som: Celine Dion“. Filmovali ho približne rok a zaznamenáva Dionovej boj s jej chorobou.

„Týchto pár posledných rokov bolo pre mňa veľkou výzvou, cesta od objavenia môjho stavu k tomu, aby som sa s ním naučila žiť a zvládať ho, ale nenechať sa ním definovať,“ uviedla vo vyhlásení o vydaní dokumentu.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #choroba #ceremoniál #Céline Dion #Grammy

+ Zdolajte svoje vlastné nedostatky a budete sami na seba právom pyšný.
Uprednostňujte úlohy a financie na...

+ Pravidelné stravovanie a vyvážená diéta sú nevyhnutné.
Ak ku niekomu vzhliadate, pokúste sa byť ako on, vy nato...