Pohár šampanského za 40 eur, lóža za niekoľko tisíc: Slávny Opernball aj tak zaplavili davy hostí, takto žiarila Priscilla Presley

Predovšetkým hviezdy rakúskej a nemeckej smotánky, predstavitelia rozličných oblastí spoločenského života, ale aj Priscilla Presley - vdova po Elvisovi Presleym - sa objavili na štvrtkovom plese vo viedenskej opere, známom aj ako Opernball.

09.02.2024 09:12 , aktualizované: 14:00
844755225 Foto:
Herečka, spisovateľka a podnikateľka Priscilla Presley prišla na slávny Opernball v šatách Nina Ricci. Sprevádzal ju 91-ročný podnikateľ Richard Lugner.
debata

Sedemdesiatosem­ročná Priscilla pútala pozornosť v záplave domácich celebrít – to bola, konieckoncov, aj jej úloha. Podnikateľ Lugner, známy rakúsky developer, každoročne pozýva do opery nejakú svetovú celebritu, ktorá mu tak pomôže pritiahnuť pozornosť k jeho osobe, ale aj menu a značke.

Priscilla Presley, Richard Lugner, Čítajte viac Teraz hovorím ja, musela zahriaknuť Priscilla Presley rakúskeho podnikateľa Lugnera. Pozval ju na ples v opere za tučný honorár, prišli aj slová chvály

Priscilla, ktorá bola vo Viedni už od pondelka, si však narozdiel od niektorých svojich predchodkýň (Kim Kardashian v roku 2014 napríklad z plesu utiekla a ani si nezatancovala) večernú pompu a zábavu užívala. Na veľkolepý bál prišla v trblietavých šatách s veľkou čiernou mašľou – model od Nina Ricci, rovnako ako topánky Jimmy Choo a kabelku Balenciaga jej vraj zabezpečil tím pozývajúceho Lugnera.

Priscilla Presley usadená v lóži na Vienna...
Rakúsky podnikateľ Richard Lugner a jeho čestný...
+11Herečka, spisovateľka a podnikateľka Priscilla...

Ten sa o niekdajšiu hviezdu komédií Bláznivé strely staral po celý čas a Priscilla si to pochvaľovala. „Všetci sú tu ku mne nesmierne milí, nemám sa absolútne na čo sťažovať,“ uviedla na tlačovej konferencii, na ktorej sa zúčastnila aj Pravda. Zavtipkovala si vtedy tiež, že nevie, či si počas večera zatancuje. „Ja som nočná sova a pán Lugner chodí spávať so sliepkami,“ smiala sa dáma, ktorej hostiteľ je od nej starší o 13 rokov. Napokon sa však dvojica na tanečnom parkete objavila.

Užili si ho aj miestne celebrity, medzi ktorými sa objavila napríklad moderátorka Silvia Schneider, herečka Lilian Klebow, ale tiež napríklad DJ Otzi. V jednej z lóží sa dala zahliadnuť aj tvár herca Franca Nera. Nechýbali ani čelní predstavitelia rakúskej politiky – rakúsky prezident Alexander van der Bellen hostil kolegu z Čiernej Hory, len 37-ročného prezidenta Jakova Milatovica a jeho manželku Milenu. A čiernohorský pár patril medzi najlepšie oblečené dvojice večere, najmä vďaka pôvabnej prvej dáme.

Priscilla Presley, Richard Lugner, Čítajte viac Tajomstvo vzhľadu 78-ročnej Priscilly Presleyovej? Žiadne sladkosti a deň si nevie predstaviť bez...

V rámci plesového programu vystúpila slávna mezzosopranistka Elina Garanča v duete so španielskou opernou speváčkou Serenou Saenzovou či poľský tenor Piotr Beczala. Nechýbalo vystúpenie viedenského baletu, ani tradičné predstavenie debutantov, po ktorom sa parket otvoril pre všetkých pozvaných.

Dostať sa na ples vo viedenskej opere nie je lacná záležitosť. Cena stolíka pre skupinu hostí sa začína na sume niekoľko tisíc eur, pri exkluzívnej lóži to môže byť až 25-tisíc eur. Aj preto sú mnohé lóže doslova na prasknutie a často sa v nich tlačí aj 10 až 12 hostí.

zväčšiť Rakúsky prezident Alexander Van der Bellen... Foto: ČTK / APA / HELMUT FOHRINGER
844776892 Rakúsky prezident Alexander Van der Bellen (druhý sprava) a jeho manželka Doris Schmidauer (vpravo) hostili na plese prezidenta Čiernej Hory Jakova Milatovica a jeho manželku Milenu Milatovic.

Lístky v jednotlivých častiach opery, či už na státie alebo sedenie sa však dajú získať aj za sumu zhruba 100 až 200 eur. Za pohár vína zaplatia hostia zhruba 16 eur a ak túžia po poháriku šampanského, možno by urobili lepšie, ak by prepašovali vlastnú fľašu. Pohár stojí totiž 39 eur.

Priscilla Presley pre Pravdu: Bolo veľmi emotívne vidieť, čo urobili s mojím príbehom vo filme
Video
Zdroj: TV Pravda

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #opera #Viedeň #ples #Richard Lugner #Priscilla Presley #Karl Nehammer

+ Zdolajte svoje vlastné nedostatky a budete sami na seba právom pyšný.
Uprednostňujte úlohy a financie na...

+ Naučte sa byť disciplinovaný, prospeje to každému okolo vás.
Prinúťte sa pokračovať, určite neprestávajte v...