Whitney Houston čaká posmrtná premiéra. Vo filme Sparkle

Americká speváčka a herečka Whitney Houston, ktorá v sobotu zomrela vo veku 48 rokov, zažije posmrtne jednu premiéru - ako hviezda filmu Sparkle, ktorý je remakom rovnomenného snímku z roku 1976. Informoval o tom denník Los Angeles Times.

13.02.2012 10:50
Whitney Houston Foto:
Speváčka Whitney Houston (vpravo) na zábere z filmu Sparkle v spoločnosti speváčky a herečky Jordin Sparksovej.
debata

Podľa jeho zdrojov Houston dokončila nakrúcanie filmu, ktorý sa – až mrazivo symbolicky – venuje talentovaným mladým muzikantom, ktorých život ničí závislosť. Houston, ktorá sama počas svojej kariéry opakovane čelila boju s drogami, pôsobila aj ako výkonná producentka snímky a pred viac ako desiatimi rokmi získala práva na pôvodný film. Remake sa nakrúcal vlani na jeseň a do kín má ísť tento rok v auguste.

V noci zo soboty na nedeľu producent Howard Rosenman novinárom povedal, že práve videl hrubý zostrih snímky. „Som absolútne v šoku,“ dodal. „Nemám tušenie, aký dopad to bude mať na Sparkle. Houston je v ňom neuveriteľne skvelá.“

Aby tragických okolností sprevádzajúcich tento film nebolo málo: Houston sa svojho času zverila, že do hlavnej úlohy Sparkle chcela mladou speváčku Aaliyah. Musela ale plány a obsadenie prehodnotiť potom, čo Aaliyah tragicky zahynula pri leteckom nešťastí v auguste 2001.

Pôvodný Sparkle rozprával príbeh sestier Williamsových, tria speváčok z Harlemu v 50. rokoch minulého storočia. Zároveň s tým, ako začínali mať úspechy, sa im život vymykal spod kontroly a jedna z nich nakoniec zomrela kvôli drogovej závislosti.

V remaku, o ktorom sa predpokladá, že sleduje podobnú dejovú líniu, hrala Houston Emmu, matku sestier, ktorá ich v hudobných plánoch skôr brzdí, než povzbudzuje. Film je samozrejme do značnej miery postavený na hudbe, ale zatiaľ nie je známe, ako veľmi – a či vôbec – v ňom sama Whitney spieva.

Remake filmu Sparkle mal Houstonovej poslúžiť ako návrat na filmové plátno, na ktorom zažiarila v roku 1992 ako popová hviezda v snímke Osobný strážca s Kevinom Costnerom. O tri roky neskôr hrala v komédii Až si vydýchne a poslednú rolu dostala v roku 1996 v romantickom filme Kazatelova žena.

debata chyba

+ Nepite, v ničom vám to neprospeje, pozor aby nebolo príliš neskoro.
Vaše finančné ciele sú na dosah, pokračujte...

+ Nezabúdajte na zuby, aj tie momentálne potrebujú starostlivosť.
Čím skôr si urobíte svoju prácu, tým skôr budete...