Herec Ľuboš Kostelný údajne šikanoval Šimkovičovú priamo počas predstavenia. Na koberček k ministerke pôjde aj Drlička

Ministerka Martina Šimkovičová a generálny tajomník jej služobného úradu Lukáš Machala si chcú predvolať nielen herca Ľuboša Kostelného, ale aj riaditeľa Slovenského národného divadla (SND) Mateja Drličku. O incidente hovorili v dezinformačnom rádiu Infovojna.

09.05.2024 08:46
debata (399)
Šimkovičová: Vláda schválila nový zákon o STVR
Video
Zdroj: TV Pravda

Informáciu priniesli Aktuality.sk.

Herec Ľuboš Kostelný mal údajne počas jedného predstavenia verbálne útočiť na ministerku Šimkovičovú.

„Počas predstavenia kričal Kostelný v jeho postave homosexuála do mikrofónu, že nenávidí Martinu Simkovicu, nedopovedal to teda celé. Tak ja sa pýtam a budem sa pýtať aj pána riaditeľa, aj tohto konkrétneho herca, keďže je platený z peňazí štátnych, lebo je zamestnaný v štátnej inštitúcii a hrá tam, že či je toto v súlade s demokraciou,“ povedala Šimkovičová.

Podľa opisu išlo zrejme o inscenáciu Sme v pohode, ktorú režírovala Daniela Špinar. Ľuboš Kostelný v nej hrá postavu excentrického homosexuála.

Režisérka Daniela Špinar: Dúfam, že situácia na Slovensku sa zmení, inak vám všetci utečú
Video
Zdroj: TV Pravda

„Toto je šikana absolútna, politická šikana, pretože zoberme si, koľko ľudí je na jednom predstavení. Toto je politický aktivizmus a šikana. Neviem, ako by sa páčilo pánovi Kostelnému, ktorého sa budem pýtať z očí do očí, ak by sa toto robilo jeho osobe,“ uviedla ministerka.

Podľa Machalu SND „stále provokuje“ a organizuje „protivládne demonštrácie“. Generálneho riaditeľa Mateja Drličku sa chce spýtať, či už neprekročil hranicu. „My všetci platíme dane a my si jednoducho neželáme, aby takýmto spôsobom vstupovala politika do kultúry,“ povedal.

© Autorské práva vyhradené

399 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenské národné divadlo #Ľuboš Kostelný #Martina Šimkovičová #Lukáš Machala