Žídek: Čo vidíte v Áno, šéfe, nie je obraz slovenskej gastronómie

"Nikdy som netvrdil, že gastronómia na Slovensku je v katastrofickom stave," hovorí šéfkuchár Jaroslav Žídek. Vo štvrtkovom online rozhovore s čitateľmi Pravda.sk odpovedal na množstvo otázok v súvislosti s gastronómiou, ale aj účinkovaním v relácii Áno, šéfe.

30.03.2011 18:00 , aktualizované: 31.03.2011 10:46
Jaroslav Židek Foto:
Šéfkuchár Jaroslav Židek.
debata

 „Čo vidíte v televízii, je čistá realita, mi nič do kuchýň neprinášame. Relácia je o tom, že si nás pozývajú reštaurácie, ktoré nefungujú, takže sa môže stať, že to vyzerá, že je to v katastrofálnom stave, ale opakujem, nikdy som to netvrdil,“ zdôraznil Žídek, ktorý si tiež myslí, že v porovnaní s Českom sú Slováci v trošku nevýhodnejšej situácii.

„V Česku je gastronómia silnejším biznisom než na Slovensku a to z dôvodu asi desaťnásobku prichádzajúcich turistov, čím majitelia zarábajú viac a tým aj čašníci. Tam môže byť tiež zakopaný pes. Ale myslím si, že už to dobiehame,“ odkázal čitateľom v online rozhovor.

Jaroslav Žídek je pôvodom Čech, ale už niekoľko rokov žije na Slovensku. V hlavnom meste tiež šéfuje reštauráciam sústredeným v budove niekdajšieho Erdödyho paláca. Jeho kariéra sa však môže pýšiť aj pôsobením a šéfovaním v pražských reštauráciách Kampa Park, Aqua restaurant, Barock restaurant či v španielskej Pravda restaurant.

Momentálne popri vedení reštaurácií venuje svoj čas aj projektu Áno, šéfe, ktorý na slovenské obrazovky priniesla televízia JOJ. Vychovávať slovenských kuchárov k poctivosti, profesionalite a ekonomickému mysleniu nie je vždy jednoduché – o tom sa určite mohli presvedčiť diváci už pri prvých epizódach programu.

debata chyba

+ Robte niečo, preto aby sa vám aj naďalej žilo tak dobre ako doteraz.
Neodkladajte v práci niečo, čo môžete...

+ Pravidelný pohyb je kľúčom k dobrému zdraviu a šťastiu.
Nečakaný príjem prinesie úľavu vašim financiám....