Mladý a arogantný! Tak ho spoznalo Slovensko vďaka Nemocnici. K divákom sa vracia bez bieleho plášťa a bez Agáty. Nie však bez krásnej polovičky

Herca Dávida Uzsáka slovenskí diváci spoznali v jojkárskom seriáli Nemocnica.

10.04.2024 16:00
Herečka Anna Nováková Foto:
Herečka Anna Nováková ako lekárka Agáta Jánošová v seriáli Nemocnica a jej kolega - herec David Uzsák (ako lekár Braňo Srnčík v seriáli Nemocnica).
debata

V bielom plášti stvárňoval Braňa Srnčíka, mladého lekára, „protekčného chalana“, ktorý bral všetko na ľahkú váhu. Jeho postava sa pred kamerami seriálu vyvíjala niekoľko sérií a svoju rolu v jeho osude výrazne zohrali aj krásne ženy – kolegyne. Diváci priam hltali príbeh jeho lásky so seriálovou Agátou (Anna Nováková), neskôr s Grétou (Diana Klamová).

zväčšiť Dávid Uzsák a Diana Klamová   v seriáli Nemocnica. Foto: JOJ
DSC2611 Dávid Uzsák a Diana Klamová v seriáli Nemocnica.

Uzsák sa objaví aj v ďalšom projekte Jojky s názvom Ranč, ale to nie je všetko. Do kín vstupuje filmová novinka Spiaci účet, v ktorom dostal hereckú príležitosť aj známy lekár z Nemocnice. Vo svojej úlohe sa vráti do čias minulých.

zväčšiť Dávid Uzsák a Veronika Mészárosová vo filme... Foto: Continental Film
Dávid Uzsák a Veronika Mészárosová Dávid Uzsák a Veronika Mészárosová vo filme Spiaci účet.

V centre pozornosti napínavého filmového príbehu je mladý manželský pár Adam a Hela, ktorý sa rozhodne v zložitej finančnej situácii predať vzácny obraz po starých rodičoch a vďaka tomu odokryje temné tajomstvo rodiny, siahajúce až do obdobia druhej svetovej vojny. Pár stvárňuje Richard Autner a Dominika Morávková-Zeleníková.

Video

Pátranie po tajomstve dedičstva prebieha v súčasnosti, kľúčovú úlohu v sekvenciách z minulosti však zohrávajú Adamovi starí rodičia Jozef a Marika – tých stvárňujú herci Dávid Uzsák a Veronika Mészárosová (video vyššie). Jozef je introvertný idealista, ktorého mení pocit zlyhania v neľahkých časoch. Marika je temperamentné dievča, v hĺbke duše citlivé, ale nestále a nedočkavé. "Jozef Javora sa snaží dostať cez tú dobu, ako sa dá, zároveň si chce vybudovať svoje súkromné šťastie a nedať príliš najavo, čo si myslí, lebo to by ho mohlo dostať do problémov,“ hovorí o svojom hrdinovi Dávid Uzsák. Snímka Spiaci účet sa k divákom dostane 18. apríla.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dávid Uzsák #Spiaci účet

+ Zamyslite sa nad životom a sami prídete nato, čo by ste mali zmeniť.
Niekedy niečo jednoducho nejde, vtedy je...

+ Dávajte si pozor nato čo hovoríte, mohlo by sa vám to splniť.
Plánovanie budúcnosti zabezpečí finančnú...