Sexsymbol Brigitte Bardot oslávila 80-ku! Nahoty sa veru nebála

Filmovú kariéru začala ako dievča z titulnej strany módneho časopisu Elle. Svojim atraktívnym vzhľadom však zaujala francúzskych filmárov natoľko, že ju v osemnástich obsadili po boku slávneho Andrého Bourvila do snímky Dedinka v Normandii.

28.09.2014 09:00
Brigitte Bardot (hore) s kolegyňou Jane Birkin Foto:
Herečka Brigitte Bardot (hore) s kolegyňou Jane Birkinovou vo filme Don Juan.
debata

Reč je o aktuálnej jubilantke – francúzskej ikone Brigitte Bardotovej, ktorá sa narodila 28. septembra 1934. Hoci dnes sa čerstvá osemdesiatnička venuje predovšetkým boju za ochranu zvierat, zároveň sa jej meno a dlhé roky filmovej kariéry spájajú so slovom sex-symbol. Pôvodne tmavovláska, ktorá sa odfarbila na blond, bola snom mnohých mužov aj žien dlhé desaťročia.

Herečka Brigitte Bardot ako 20-ročná na snímke... Foto: SITA/AP
Brigitte Bardot Herečka Brigitte Bardot ako 20-ročná na snímke v roku 1956.

Do širšieho povedomia divákov sa Bardotová dostala vďaka snímke … a Boh stvoril ženu, ktorý v roku 1956 natočila pod režisérskym vedením svojho vtedajšieho manžela Rogera Vadima. Ten vnímal svoju ženu ako múzu a tiež erotický symbol – rád ju pred kamerou odhaľoval a spravil tak napríklad aj v snímke Don Juan, kde sa nahá predstavila po boku inej ikony – Jane Birkinovej.

V polovici 60-tych rokov jej rola vo filme Viva Maria! vyniesla nomináciu na cenu pre najlepšiu zahraničnú herečku, ktorú udeľovala Britská filmová a televízna akadémia. Posledný film s Brigitte Bardotovúou v hlavnej úlohe prišiel do kín v roku 1974.

Herečka Brigitte Bardot v roku 2007 počas... Foto: SITA/AP, JACQUES BRINON
Brigitte Bardot Herečka Brigitte Bardot v roku 2007 počas stretnutia s vtedajším francúzskym prezidentom Nicholasom Sarkozym.

Aj napriek pomerne skorému ukončeniu kariéry, ku ktorému sa herečka rozhodla dobrovoľne, obsahuje jej filmografia zhruba štyri desiatky titulov. K nim je možné pripísať aj niekoľko hudobných nahrávok, okrem iného so spevákom a hudobníkom Sergom Gainsbourgom.

debata chyba
Viac na túto tému: #nahá #jubileum #sexsymbol #erotika #osemdesiatka #Brigitte Bardot

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...