Už teraz je víťazka! Transsexuálku pozvali späť do Miss Universe

Organizátori kanadskej Miss Universe pripúšťajú, že nakoniec dovolia súťažiť transsexuálke Jenne Talackovej. Stalo sa tak po týždni, počas ktorého verejnosť predovšetkým na sociálnych sieťach protestovala proti jej vylúčeniu zo súťaže krásy.

03.04.2012 09:53
Jenna Talacková Foto:
Jenna Talacková bola vylúčená zo súťaže Miss Universe Canada, pretože sa narodila ako muž a podstúpila operáciu na zmenu pohlavia. Napokon ju organizátori pozvali späť do súťaže.
debata

„Organizácia Miss Universe dovolí Jenne Talackovej súťažiť v Miss Universe Canada 2012, ak splní kanadské právne požiadavky na uznanie pohlavia a ostatné normy určené inými medzinárodnými súťažami,“ uviedol v pondelok vo vyhlásení Michael D. Cohen, viceprezident spoločnosti, ktorú vlastní miliardár Donald Trump.

Organizátorov okrem tlaku verejnosti mohla presvedčiť aj dnešná plánovaná tlačová konferencia Talackovej a jej právničky Glorie Allred. Tá oznámila, že bude hovoriť o tom, prečo by modelke mali dovoliť súťažiť a ako bude reagovať na to, ak súťaž nezmení svoje diskriminačné pravidlo.

Podľa zdroja magazínu People Talackova organizátorom nedvíha telefón a neodpisuje na e-maily, pozvanie teda pravdepodobne prijme alebo odmietne na spomínanej tlačovej konferencii.

Transsexuálku Jennu Talackovú vylúčili zo súťaže preto, že podľa organizátorov „nespĺňa podmienky súťaže napriek tomu, že v prihláške tvrdila opak“. Dvadsaťtriročná Talackova pritom samu seba vníma ako ženu od štyroch rokov, hormonálnu liečbu podstúpila ako 14-ročná a zmenu pohlavia absolvovala v 19 rokoch. „Považujem sa za ženu… S minulosťou,“ povedala v rozhovore na YouTube.

„Som veľmi sklamaná z rozhodnutia organizátorov Miss Universe. Napriek tomu sa budem snažiť obrátiť túto situáciu na niečo pozitívne, aby ostatní ľudia v podobnej pozícii neboli v budúcnosti diskriminovaní,“ uviedla minulý týždeň vo vyhlásení Talackova.

Modelka Jenna Talackova bola vyradená zo súťaže...
Modelka Jenna Talackova bola vyradená zo súťaže...
Jenna Talacková bola vylúčená zo súťaže Miss...
debata chyba

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....

+ Alkoholom si sami ničíte svoje telo a zdravie, popremýšľajte nad tým.
Konštruktívna spätná väzba vedie k...