Transsexuálna Miss Talackova je napoly Češka. Prehovoril jej otec

Transsexuálka Jenna Talackova, kvôli ktorej zmenili pravidlá kanadskej Miss Universe, je napoly Češka. Informoval o tom portál iDnes.cz. Novinárom jej otec Vladimír Talacko prezradil, ako vnímal premenu svojho syna Waltera na dcéru.

19.04.2012 14:40
Jenna Talackova Foto:
Modelka Jenna Talackova bola vyradená zo súťaže Miss Universe Kanada 2012. Dôvodom má byť, že zatajila zmenu pohlavia - narodila sa ako chlapec.
debata (3)

„Už keď mal štyri roky, všimol som si, že sa správa inak ako ostaní. Ale veľmi som o tom nepremýšľal,“ uviedol. Zmieril sa s tým však pomerne rýchlo, no bál sa reakcií okolia, predovšetkým dcériných spolužiakov a spolužiačok. „Nakoniec som bol ako otec šťastný, že si moje dieťa našlo miesto v škole i na verejnosti bez pomoci dospelých,“ vysvetlil hrdý otec, podľa ktorého je Jenna veľmi silná osobnosť.

„Nie je to úžasné, že teraz mení veci, ako je Miss Universe? Samozrejme ju budem podporovať. Ktorý český otec by nebol hrdý na svoje dieťa?“ dodal Talacko, ktorý do Kanady s rodičmi emigroval v roku 1968. S Jenninou matkou však nežil a dcéru nenaučil po česky. Tá dokonca nikdy v Česku nebola, ale iDnes napísala, že o návštevu má záujem. „Áno, som napoly Češka a veľmi rada by som Českú republiku navštívila,“ uviedla.

Do súťaže krásy Miss Universe sa od roku 2013 vďaka Talackovej budú môcť prihlásiť aj transsexuálky. Modelka môže súťažiť už tento rok. Toto rozhodnutie prišlo po búrlivých reakciách verejnosti na jej diskvalifikáciu. Tú organizátori odôvodnili porušením pravidiel, podľa ktorých sa súťažiace musia narodiť ako ženy. Dvadsaťtriročná Talackova pritom samu seba ako ženu vníma od štyroch rokov, hormonálnu liečbu podstúpila ako 14-ročná a zmenu pohlavia absolvovala v 19 rokoch.

Modelka Jenna Talackova bola vyradená zo súťaže...
Modelka Jenna Talackova bola vyradená zo súťaže...
Jenna Talacková bola vylúčená zo súťaže Miss...
3 debata chyba

+ Pravidelné cvičenie a zdravá strava posilnia vaše telo.
Nevzdávajte sa len preto, že toho máte pred sebou viac...

+ Doprajte si pokojný večer, upokojte sa a užívajte si krásne chvíle.
Správne riadenie času a peňazí prinesie...