Farárka deťom povedala natvrdo: Santa Claus neexistuje! Teraz sa kajá

ČTK | 22.12.2014 17:27
Father Christmas n Foto:
Father Christmas nie je skutočný. Anglikánska farárka týmto vyhlásením vzala sny niekoľkým deťom.
Anglikánska farárka Margaret McPhee z mesta Stalham žiakom prvého stupňa základnej školy otvorene povedala, že Father Christmas, obdoba amerického Santa Clausa, neexistuje.

Po smršti sťažností rodičov sa ospravedlňovala, informoval server BBC News. McPhee si vybrala svoju chvíľku úprimnosti počas predvianočnej besiedky pre školopovinné deti v kostole Panny Márie v Stalhame v grófstve Norfolk.

Keď sa miestny kaplán detí opýtal, aký je zmysel Vianoc, jeden zo žiačikov odpovedal, že Father Christmas. Na to farárka reagovala slovami, že táto postava nie je skutočná.

Jeden z rodičov na Facebooku napísal, že po slovách pani McPheeovej už nebude svoje deti posielať do kostola. Iný rodič konštatoval, že farárka jeho dieťaťu „skazila čaro“ Vianoc.

Pastorka sa za svoje výroky ospravedlnila a označila ich za „necitlivé a nemiestne“. Podľa miestnej školy McPhee potvrdila, že „v budúcnosti nebude taká vyjadrenia vyhlasovať“.

Norfolcký duchovný Jan McFarlane vyhlásil, že „Margaret je citlivá a vnímavá pastorka, ktorej unikla poznámka, ktorú okamžite ľutovala“. „Rýchlo a bezvýhradne sa ospravedlnila a ľutuje akúkoľvek bolesť, ktorú jej vyjadrenie mohlo spôsobiť,“ zdôraznil McFarlane.