Vo filme o Šialenom Maxovi majú veľký priestor české vozidlá Tatra

ČTK | 22.05.2015 11:23
Mad Max: Šialená jazda Foto:
Záber z filmu Mad Max: Šialená jazda, na ktorom vidieť okrem hlavných hrdinov aj nákladný automobil Tatra. Tvorcovia ho však upravili a zmenili na nepoznaanie do futuristického vzhľadu.
V austrálsko-americkom akčnom filme Mad Max: Šialená jazda, ktorý mal premiéru minulý týždeň, dostali veľký priestor české vozidlá Tatra.

Filmári pri nakrúcaní použili nákladné autá, ktoré im pred šiestimi rokmi predal austrálsky dealer kopřivnickej automobilky, uviedla vo štvrtok za Tatru Kateřina Navarová.

Uviedla, že filmári kúpili tri vozidlá. „Vo filme sú naše autá, ale natoľko zmenené, že len naozajstný odborník spozná, že ide o podvozok Tatra,“ povedala Navarová.

O tom, že tatry budú účinkovať v snímke o šialenom Maxovi, podľa nej zástupcovia automobilky vopred nevedeli. „Podvozky Tatra sú ale všeobecnosti pri filme obľúbené pre schopnosť ísť veľkou rýchlosťou v ťažkom teréne,“ povedala Navarová. Filmové spoločnosti si podľa nej vozidlá od seba navzájom kupujú a potom napríklad vymieňajú nadstavby.

Navarová doplnila, že vodičom filmárov, ktorí si tatrovky pred šiestimi rokmi kúpili, vtedy dával školenie pretekár Tomáš Tomeček. Patrí medzi najskúsenejších českých pilotov kamiónov v diaľkových rely, v posledných piatich rokoch štartoval v súťaži Africa Eco Race, ktorá vedie po stopách pôvodného Dakaru.