Bezdomovec s dvoma Oscarmi na poličke! Spoznáte túto slávnu hviezdu?

Pravda.sk | 19.01.2017 00:00
Divákov vždy fascinovali. A nielen ich, často aj kritikov. Premeny hereckých hviezd na plátne.
zväčšiť Herečka Cate Blanchett na zábere z projektu... Foto: archív distribučnej spoločnosti
Cate Blanchett Herečka Cate Blanchett na zábere z projektu Manifesto. Zamaskovaná na nepoznanie

Nicole Kidman má doma Oscara za stvárnenie Virginie Woolfovej, ktorá mala výrazný nos a vyzerala celkom inak ako filmová hviezda. Ďalšia oscarová hviezda, herečka Charlize Theron, vyzerala vo svojej pozlátenej úlohe v dráme Monštrum celkom inak ako v civile. A Meryl Streep ako Margaret Thatcher tiež vie o tom svoje.

Najnovšie sa do zostavy známych žien, ktoré sa pre film nechali zmeniť na nepoznanie, opäť zaradila aj herečka Cate Blanchett – dvojnásobná držiteľka Oscara. Hoci v minulosti už stvárnila napríklad hudobníka Boba Dylana, tentoraz stála pred ešte väčšou výzvou – trinásť rozličných charakterov, trinásť rozličných vizuálnych premien v snímke Manifesto, ktorú majú uviesť na festivale Sundance v americkom Utahu.

Projekt ešte pred premiérou vyvolal záujem verejnosti – práve tým, ako sa austrálska hviezda v jeho párminútovom traileri mení na nepoznanie. Azda najvýraznejším maskovaním je to, ktoré oslnivú dámu zmenilu na nahnevaného bezdomovca. Táto podoba je skutočne verná a pod nánosom modrín, špinavej tváre a prerastených fúzov by ste len ťažko hľadali oscarovú herečku.

Herečka Cate Blanchett na archívnom zábere. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Cate Blanchett vo vyšívanej kreácii Gucci. Herečka Cate Blanchett na archívnom zábere.

V rovnakom týždni ako sa objavili na internete momentky z traileru Manifesto, získali paparazzovia aj snímky ďalšej známej herečky. A tiež zmenenej na nepoznanie. Reč je o Margot Robbie – sexbombe z projektu Vlk z Wall Street, ktorá začala nakrúcať životopisnú drámu o krasokorčuliarku Tonyi Hardingovej. Jej verná podoba na túto škandalóznu športovkyňu šokovala aj tých najvernejších fanúšikov.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ