Sexi Valentina vo Vogue prepisuje históriu. Dôvod? Kedysi bola chlapcom

Pravda.sk | 17.02.2017 00:00
Pozornosť upretá smerom k transgenderovej komunite nabrala nové rozmery s ďalším sledovaným počinom. Na titulnej strane renomovaného magazínu Vogue Paris prvýkrát v histórii pózovala transgender modelka.
Modelka Valentina Sampaio na titulnej strane... Foto: Reprofoto: Vogue Paris
Modelka Valentina Sampaio na titulnej strane Vogue Paris. Modelka Valentina Sampaio na titulnej strane Vogue Paris.

Reč je o brazílskej rodáčke Valentine Sampaio, ktorá svojou exotickou krásou, plnými perami a zmyselnými očami očarí na prvý pohľad. Málokto by si pritom pomyslel, že Valentina sa narodila ako chlapec a na prahu dospelosti podstúpila zmenu pohlavia.

„Tento mesiac hrdo oslavujeme transgenderovú krásu. Modelky ako Valentina Sampaio, ktorá pózovala na titulke Vogue prvýkrát, menia tvár módy a rozkladajú predsudky v spoločnosti,“ napísal magazín na svojom profile na Instagrame.

Autormi fotografií je známe duo Mert Alas & Marcus Piggott a o styling aj angažovanie Brazílčanky sa postarala šéfredaktorka časopisu Emmanuelle Alt. Podľa viacerých módnych médií ide o veľmi odvážny krok, pričom vyzdvihli odvahu takého veľkého a renomovaného médiá, akým Vogue Paris nepochybne je.

V modelingovej brandži však Sampaio nie je jedinou transgender modelkou. Známy je príbeh modela Andreja Pejica, ktorého pre svet módy objavil dizajnér Jean Paul Gaultier. Aj on podstúpil nedávno zmenu pohlavia a stala sa z neho Andreja. So značkou Givenchy zase dlhodobo spolupracuje modelka Lea T. – tiež veľmi známa transgender kráska.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ