OTO pozná víťazov: Sošku má opäť Banášová či Merčiak, bodoval aj Hudák

Zdeno Gáfrik, Pravda.sk | 11.03.2017 23:08
Adela Banášová Foto:
Moderátorka Adela Banášová na archívnom zábere - opäť víťazkou.
Sedemnásty ročník cien televíznej ankety OTO 2017 opäť ukázal, čo sa páči divákom. Aspoň tým, ktorí sú ochotní sadnúť a vyplniť hlasovací lístok. Mená sa veľmi nemenili, sošky má opäť Adela Banášová či Marcel Merčiak.

Už tradične sa priestorom na vyhlásenie slávnostnej ankety stala budova Slovenského národneho divadla, ktorá poskytla miesto na pompéznu scénu. Práve tá patrila medzi najväčšie kvality v televíznom prenose, ktorý bol už tradične zdĺhavý a, bohužiaľ, tento rok aj nesmierne nevtipný a nudný. Ale o tom neskôr.

Večer odštartoval hneď zhurta odovzdaním ceny moderátorovi/mo­derátorke televíznych programov. Adela Banášová, ktorá sa počas večera viackrát stala terčom narážok na jej „televízne“ zásnuby s Viktorom Vinczem, sa tešila hneď z prvej sošky. A práve jej snúbenec Viktor Vincze nechýbal ani v jej ďakovnej reči. „Ďakujem Viktorovi – mám pri sebe silného a múdreho muža, ktorý má nadhľad a tiež ma inšpiruje,“ vyznala sa moderátorka, ktorú môžu diváci vidieť na viacerých slovenských televíziách. A mohli ju vidieť aj v závere večera – opäť totiž získala cenu Absolútny OTO.

Medzi ocenenými sa ocitli opäť staré známe mená. Popri Banášovej napríklad Marcel Merčiak, ktorý zabodoval aj v kategórii Moderátor športového spravodajstva aj Komentátor športového spravodajstva. V ďakovnej reči prezradil, že jeho mama bojuje s chorobou v nemocnici a zaželal jej skoré uzdravenie.

V hudobných kategóriach prekvapilo víťazstvo IMT Smile, no mená Kristíny a Adama Ďuricu sa niesli v znamení repete z minulého roka. U herečiek sa po dlhšom čase objavilo nové meno – kinohit Všetko alebo nič urobil svoje a Táňa Pauhofová sa tešila z pozlátenej sošky a zjavne bola prekvapená. „Je to víťazstvo tých, ktorí sa rozhodli dať mi hlas a svoju dôveru. Veľmi si to vážim,“ uviedla ryšavá herečka. Ešte prekvapujúcejší bol však víťaz kategórie herec roka. Cenu si odniesol Michal Hudák.

Zopakovalo sa zase víťazstvo Patrika Hermana či moderátorky Adriany Kmotríkovej. „Pred dvoma rokmi som si myslela, že túto cenu nikdy nezískam a teraz ju mám už druhýkrát. Veľmi vám ďakujem,“ hovorila z pódia blondínka z televízneho spravodajstva JOJ. Medzi zábavnými programami opäť zabodovalo Milujem Slovensko a v seriáli roka sa šťastie usmialo na televíziu Markíza a jej Hornú Dolnú. Práve s ďakovnou rečou za tento seriál však v sobotňajší večer odštartovala séria nudných a zdĺhavých ďakovných rečí, ktoré už tak dosť nevtipnému programu pridávali ešte ďalšie červené body.

Posledné roky slávnostného vyhlásenia televíznej ankety už naznačovali, že s úrovňou televíznej zábavy to ide dolu vodou. Sedemnásty ročník to len potvrdil a tento neslávny dojem umocnil. Okopírované scény, medzi nimi napríklad drzé tweety, ktoré si čítajú herci (od moderátora Jimmyho Kimmela) alebo spev v aute (Carpool Karaoke s Jamesom Cordenom), k tomu opakované scénky, alebo vykradnuté videoklipy. Bohužiaľ, ohlodané na kosť od pôvodného vtipného vyznenia. Tentoraz to nedokázalo zachrániť ani spojenie moderátorskej dvojice Adely a Sajfu, ktorý večer moderovali už piatykrát. Pár vtipov vyšlo, ale mnoho momentov pôsobilo nezohrato a rozpačito.

Ešte šťastie, že záver večera si vzala pod svoje krídla herečka Božiadara Turzonovová, ktorú uviedli do Siene slávy. Jej prezentácia bola vždy ukážkou príjemného a distingvovaného správania sa a prejav zase dôkazom rozhľadeného a inteligentného prístupu k životu. Kiežby ich v sobotu bolo v rámci televízneho večera OTO 2016 viac.

Víťazi ankety ceny OTO 2016

Moderátor televízneho spravodajstva – Adriana Kmotríková (TV JOJ)
Moderátor športového spravodajstva – Marcel Merčiak (RTVS)
Komentátor športového spravodajstva – Marcel Merčiak (RTVS)
Moderátor/ka televíznych programov – Adela Banášová (TV Markíza, Dvojka RTVS)
Redaktor spravodajstva – Leona Kočkovičová-Fučíková (RTVS, začínala v TV JOJ)
Seriál roka – Horná Dolná (TV Markíza)
Zábavný program roka – Milujem Slovensko (RTVS)
Redaktor publicistiky – Patrik Hermann (TV Markíza)
Program roka – Tvoja tvár znie povedome (TV Markíza)
Herec roka – Michal Hudák
Herečka roka – Táňa Pauhofová
Speváčka roka – Kristína
Spevák roka – Adam Ďurica
Skupina roka – IMT Smile
Absolútny OTO – Adela Banášová
Sieň slávy – Božidara Turzonovová

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ