Premiéra Masaryka: Charizmatický Roden, mladé tenistky aj vysmiaty Hajdu

Pravda.sk, SITA | 17.03.2017 18:00
Film ovenčený dvanástimi soškami Český lev prilákal do jedného z bratislavských kín množstvo známych osobností.

Niektorí si prišli pozrieť vlastný herecký výkon, iných pritiahla zvedavosť. Najväčšou hviezdou premiéry bol predtaviteĺ hlavnej úlohy, Karel Roden. Ten si premiéru filmu užil v spoločnosti prezidenta SR, Andreja Kisku a riaditeľa RTVS, Václava Miku.

Karel Roden  na premiére filmu Masaryk. Foto: PATRIK RATAJSKÝ
Karel Roden Karel Roden na premiére filmu Masaryk.

Roden priznal, že kvôli Masarykovi musel Roden prejsť i výraznou fyzickou premenou. "Trošku som stlstol a mal som oholenú hlavu, no hlavná zmena, ktorá sa u mňa odohrala, bola skôr psychická a vtedy je jedno, či stlstnete alebo zostanete, akí ste. Tieto veci sú pre mňa hrozne zanedbateľné, aj keď chápem, že pre diváka to je podstatné, lebo na základe toho má potom nejaký pocit z filmu. No pre mňa ako Karla to nie je nič, na čo by som bol nejako pyšný,“ opísal Roden.

Diana Mórová na premiére filmu Masaryk. Foto: PATRIK RATAJSKÝ
Diana Morova Diana Mórová na premiére filmu Masaryk.

V dobrej nálade prišli Ady Hajdu či Ján Jackuliak, ktorí sa v snímke aj predviedli. Okrem nich na premiéru zavítali herečky Diana Mórová či Andrea Karnasová, spevák Ján Kuric so Simonou Bubánovou. Na červený koberec sa postavili aj slovenské tenistky Karolína Schmiedlová a Magdaléna Rybáriková.

Tenistky Magdaléna Rybáriková (vľavo) a... Foto: Patrik Ratajský
Magdaléna Rybáriková (vľavo) a Karolína Schmiedlová Tenistky Magdaléna Rybáriková (vľavo) a Karolína Schmiedlová na premiére filmu Masaryk.
Česko-slovenský film Masaryk vykresľuje dva roky života českého diplomata a politika Jana Masaryka, ktorý bol verejnosti známy predovšetkým ako syn prvého československého prezidenta Tomáša Garrigua Masaryka. Jan prežil život bohéma, miloval ženy, hudbu, veľké gestá aj zápasy. Nespútanosť extravagantného umelca bojovala však vo vnútri jeho duše a srdca s morálkou a povinnosťou úradníka a diplomata a aj keď veľkú časť života precestoval, nikdy nezabudol na krajinu, z ktorej pochádzal, na republiku, ktorú založil jeho otec.
Diana Mórová na premiére filmu Masaryk.
Zľava: Karel Roden, Andrej Kiska a Václav Mika...
+5 Karel Roden  na premiére filmu Masaryk.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ