Kráska za milióny! Z honoráru Emmy Watsonovej sa vám zakrúti hlava

Pravda.sk | 21.03.2017 00:00
Emma Watson Foto: ,
Herečka Emma Watson.
Ide o jednu z kultových rozprávok, ktorá sa aj vďaka masívnej reklamnej kampani teší veľkému úspechu. Film Kráska a zviera zarába milióny, ale sťažovať sa nemôže ani herečka Emma Watson.

Ako píše portál EOnline.com, britská kráska si pred vstupom do projektu vyrokovala veľmi pekné platové podmienky. Odmenou pri úspechu filmu jej bude tučný honorár. S odvolaním sa na magazín The Hollywood Reporter, môže údajne 26-ročná Watson zarobiť až 15 miliónov dolárov. Stane sa tak, ak snímka celosvetovo prekročí tržby vo výške 750 miliónov dolárov.

Výška garantovaného platu hviezdy nie je síce známa, ale podľa odhadov môže ísť o zhruba dve tretiny tejto sumy. Za prvý víkend premietania pritom rozprávka s pesničkami zarobila vyše 60 miliónov dolárov v Severnej Amerike a spoločne s tržbami zo zvyšku sveta si môže na svoje konto prirátať sumu 170 miliónov dolárov.

Takto vysoké honoráre sú medzi zástupkyňami nežného pohlavia v Hollywoode pomerne nezvyčajné. Naposledy sa údajne podobnú sumu podarilo vyjednať len herečke Angeline Jolieovej, keď nakrúcala film Vládkyňa zla.

Watson je však už niekoľko rokov ambasádorkou rovnosti práv a veľmi často sa vyjadruje k problematike nerovnosti platov a príležitostí – či už vo filmovom priemysle, alebo globálne.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ