Brazílske krásky vyrazili do ulíc len v bielizni

Pravda.sk | 28.02.2008 07:52, aktualizované: 
Brazílčanky - National Underwear Day Foto:
Sexi Brazílčanky len v bielizni bolo možné stretnúť v stredu v Brazílii. Oslavovali tu Národný deň bielizne.
Sexi krásky a urastení mládenci s horúcou brazílskou krvou odetí len v spodnej bielizni zaplavili v stredu na poludnie ulice Rio de Janeiro v Brazílii. Nešlo pritom o žiadnych exhibicionistov, ale prívržencov atypického sviatku - svetového dňa bielizne.

Dav asi troch stoviek ľudí vyrazil do ulíc pred obedom, pričom útokom zobral niekoľko verejných priestranstiev. Pôvabné dievčatá v čipkovanej, bavlnenej či saténovej bielizni, v tanga-nohavičkách aj s podväzkami sa objavili napríklad na autobusovej stanici a neskôr prešli do centra mesta. Niekoľko sexi dobrovoľníčok v ankete spovedalo okoloidúcich, aké intímne kúsky odevu preferujú, ako často nakupujú a čo radi nosia. Všetci pritom niesli v rukách letáky, ktorými chceli podporiť záujem ľudí o bielizeň a záležitosti s ňou súvisiace.

„Sviatok bielizne vznikol, aby sme si viac uctili vec, ktorú nosí každý z nás a mnohí jej pritom neprikladajú patričný význam,“ tvrdí zakladateľ podujatia Michael Kleinmann, ktorý prvé „bielizňové pochody“ zorganizoval v USA. Stretli sa s veľkým ohlasom a od toho bol už len krok k tomu, aby sa šírili ďalej.