Bez mejkapu, sexi dekolt ukrytý: Z Farkašovej spravili rehoľnú sestru!

Zdeno Gáfrik | 04.05.2012 12:00
Kristína Farkašová Foto:
Herečka Kristína Farkašová si zahrala vo filme Anjeli rehoľnú sestru. Na snímke s Jozefom Zetyákom.
O tom, že herečka Kristína Farkašová je veľmi príťažlivá a zvodná dáma, niet pochýb. V novom slovenskom filme Anjeli však stvárnila rehoľnú sestru a jej "ženský" imidž musel ísť bokom.

„Nezvyknem hrávať rehoľné sestry. Už v tom sú pre mňa Anjeli jedineční. Skôr mi dávajú úlohy opačného typu žien,“ s úsmevom skonštatovala Farkašová, ktorú sme stretli na vyhlasovaní cien Slnko v sieti. V trblietavých minišatách a so zvodným výstrihom.

Nič z toho však diváci vo filme neuvidia. „Bolo to také, že nešminkujte ma, nedávajte na mňa mejkap, nič, čo by ma mohlo speknieť. Chcela som byť na plátne prirodzená a taká pokojnejšia,“ vysvetlila Farkašová. Jej postava sa stará o umierajúceho režiséra, ktorý sa vyrovnáva s príchodom smrti, ale rieši aj vzťahové problémy so svojím partnerom. Farkašovej postava je síce nábožensky založená, ale vzťahy svojho okolia nekomentuje.

„Postave Gabriely ľudia, ktorí videli Anjelov, vyčítajú, že rehoľná sestra by sa predsa nestarala o umierajúceho gaya a už vôbec by nesledovala jeho pletky s inými mužmi,“ prezradila ryšavá herečka. „Ale Gabriela je taká liberálna. Mne sa to nezdá čudné. LGBT komunitu vnímam ako niečo celkom normálne. A možno si vezme príklad aj nejaká skutočná rehoľná sestra, dúfajme,“ vyjadrila sa herečka, ktorá na filme Anjeli pracovala bez nároku na honorár. A nielen ona, ale aj celý štáb.

Herečka Kristína Farkašová vo filme Anjeli. Foto: Filmanjeli.sk
Kristína Farkašová Herečka Kristína Farkašová vo filme Anjeli.

„Ak sa niekto sťažuje, že sa bez peňazí nedá nakrútiť film, nie je to tak úplne pravda. My sme Anjelov nakrútili práve z lásky k filmu, aj lásky k režisérovi Robkovi Švedovi. Možno to nie je akčný trhák, na ktorý budú ľudia masovo chodiť do kina, ale je to film so zvláštnou pomalou poetikou,“ dodala Farkašová.

Hlavnú mužskú úlohu vo filme stvárnil Peter Bebjak. Okrem neho si pred kamerou zahrala aj Elena Podzámska, Ján Jackuliak či Jozef Zetyák. Anjeli sú v kinách od štvrtka 3. mája.