Siposová o svojej novinke Tigre v meste: Taký film ste ešte nevideli!

Zdeno Gáfrik | 10.05.2012 07:00
Lucia Siposová Foto:
Herečka a scenáristka Lucia Siposová.
Po rokoch práce, čakania, ďalšej práce a zháňania financií sa tvorcovia slovenského filmu Tigre v meste dočkali. Producentka a autorka scenára Lucia Siposová sa už nevie dočkať premiéry.

„Je to absurdná komédia s kriminálnou zápletkou. Siedmeho júna by mala byť premiéra, som veľmi zvedavá a už sa teším,“ vyjadrila s úsmevom na margo filmu, ktorý sa pôvodne volal Tigre tu nie sú šťastné.

Hoci réžiu snímky zverila do rúk kolegu a kamaráta Juraja Krásnohorského, nevyhla sa ani zasahovaniu do podoby výsledku. „Jasné, že som kibicovala. Vzhľadom na to, že som aj producentom filmu, vždy z času na čas sme niečo konzultovali,“ prezradila Siosová. „Keď sa dokončil prvý strih, druhý strih, keď sa rozhodovalo o veciach, o ktorých ešte verejne hovoriť nebudem, vždy som mala k tomu čo povedať. Ale dohodli sme sa,“ doplnila s humorom.

Po niekoľkých rokoch tvorby filmu by mohla herečka a scenáristka nazývať výsledok aj splneným snom, dúfa však aj v jeho úspech u divákov. „Natočiť film je jeden veľký prepych. To nie je len tak, že si splním sen a za cudzie peniaze sa zabavím,“ skonštatovala. „Samozrejme, že chceme, aby film videlo čo najviac ľudí, aby sa im páčil a aby ocenili aj jeho umeleckú hodnotu. Snažili sme sa skĺbiť všetko.“

Podľa Siposovej je síce komédia trochu nevďačným žánrom na napĺňanie umeleckých ambícií, ale na snímku je pyšná. „Myslím, že taký film ste ešte nevideli,“ dodala na margo novinky, v ktorej sa objaví v hlavných úlohách Ivica Sláviková, Diana Mórová, Kristína Tóthová či Tomáš Maštalír.