Za zverejnenie polonahých fotiek Kate, hrozí magazínu Closer súd

SITA | 15.09.2012 06:00
Princ William a Kate Middleton Foto:
Vojvodkyňa z Cambridgeu Kate a vojvoda William.
Francúzsky magazín Closer zverejnením fotografií zo súkromnej dovolenky britského princa Williama a jeho manželky Catherine, ktorá sa opaľovala hore bez, dvojicu rozzúril.

Kráľovská rodina sa už vyjadrila, že komunikuje s právnikmi pre „absurdný a absolútne neospravedlniteľný“ zásah do súkromia v tej istej krajine, kde Williamova matka Diana zomrela pri autonehode.

Nekvalitné rozmazané fotografie vznikli na terase domu susediaceho so sídlom v južnom Francúzsku, kde princ William, vojvoda z Cambridgeu a Catherine, vojvodkyňa z Cambridgeu nedávno trávili svoju dovolenku.

„Tento incident je pripomienkou najhorších excesov médií a paparazzov počas života Diany, princeznej waleskej, čo ešte viac rozčuľuje vojvodu a vojvodkyňu,“ vyjadrilo sa tlačové oddelenie formálneho sídla britskej kráľovskej rodiny St James's Palace.

Agentúre AFP zdroje prezradili, že Catherine bola veľmi nahnevaná a denník Closer podľa nej prekročil pomyselnú hranicu. Redaktor periodika Laurence Pieau však odmieta, že by na fotografiách bolo čokoľvek šokujúce. „Je na nich mladá žena, ktorá sa rovnako ako milióny ďalších dievčat na celom svete opaľuje hore bez,“ odôvodnil rozhodnutie súkromné zábery uverejniť.

Kráľovská rodina sa pritom len nedávno vyrovnávala so škandálom spojeným s fotografiami princa Harryho z dovolenky v Las Vegas, kde si 27-ročný člen kráľovskej rodiny užíval s priateľmi pri alkoholických a vyzliekacích hrách.