Ewa Farna: Chcela som byť princezná a nie speváčka! Nevyšlo mi to

"Nikdy som nemala chuť skúšať to cez SuperStar, pretože ja som nikdy nechcela byť speváčka. Chcela som byť princezná, ale to mi nevyšlo," odpovedala Ewa Farna na otázku, či si vie teoreticky predstaviť samu seba vystúpiť pred kritickou porotou.

20.01.2013 07:15
Ewa Farna Foto: ,
Ewa Farna je úspešná v Poľsku aj v Česku.
debata (1)

Dodala, že v živote mala veľké šťastie. Spievala len preto, že ju to bavilo. Učiteľka bola tá, čo ju nútila do rôznych regionálnych súťaží. Zhodou okolností v jednej z nich sedel v porote človek, ktorý je dodnes jej producentom. Zdôrazňuje však, že nikdy nechcela „existovať“ ako hudobníčka.

Na českej a poľskej scéne je Farna známa už osem rokov. Za ten čas sa trh podstatne zmenil. „Rozumiem mladým, ktorí sa chcú dnes presadiť a nevedia ako. Všetky rádiá hrajú rovnaké pesničky a všetko nové odmietajú, lebo im to neuspelo v testoch a podobne. Preto si myslím, že SuperStar je jedna z mála ciest, ako sa dá preraziť.“

Devätnásťročná speváčka je známa nielen v Českej republike, ale aj v Poľsku. „Som stopercentná Poľka žijúca v Česku,“ vysvetlila. „Babička mala rakúsko-uhorský pas a bola Poľka, otec mal česko-slovenský pas a je Poliak a ja mám český pás a tiež som Poľka,“ spresnila speváčka, ktorá celý život prežila v Těšínsku a po poľsky rozpráva lepšie ako po česky.

Priznáva, že azda väčší úspech zaznamenala v Poľsku, kde momentálne aj žije. Predalo sa tam viac jej platní a tiež sa tam o nej viac píše. Pred dvoma mesiacmi tam účinkovala v súťaži podobnej Hlasu Česko Slovenska, kde mala na starosti tím šestnástich ľudí. Viedla ich až do finále. Nebola porotcom, ale koučom. Súťažiacim vyberala pesničky, ktoré ich následne učila spievať. Priznala, že svoju poľskú národnosť a české občianstvo považuje za obrovskú výhodu. „Môžem fungovať na viacerých trhoch.“

Vďaka česko-slovenskej SuperStar, ktorá odštartuje vo februári, ju lepšie spoznajú aj Slováci. Napokon, v minulosti až trikrát vyhrala v kategórii speváčka v slovenskej Musiq1 Awards. „Vôbec neviem, ako je to možné,“ skonštatovala s údivom Farna. Vraj zakaždým, keď príde na Slovensko, je tu nádherná atmosféra. „Ste otvorenejší zahraničnej hudbe. Strašne ma baví Slovensko, škoda, že finálové kolá SuperStar nebudú napríklad v Bratislave.“ So Slovenskom ju spájajú aj iné a stále len pekné spomienky. V minulosti totiž súťažne lyžovala a trénovala na Veľkej Rači-Oščadnici. A hoci v Česko-Slovensku už nežila (narodila sa v roku 1993), nemá problém rozumieť slovám ako ťava či čučoriedka.

1 debata chyba

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...