Seriál Hra o tróny sa nekončí, bojuje sa ďalej

"Pozdvihnite čašu Dornského vína. Hra o tróny bude pokračovať piatou a šiestou sezónou," napísali tvorcovia na oficiálnu stránku seriálu na sociálnej sieti Facebook.

10.04.2014 18:00
Emilia Clarke Foto: ,
Herečka Emilia Clarke zo seriálu Hra o tróny.
debata

Televízna adaptácia fantasy ságy Georgea R. R. Martina z produkcie HBO v nedeľu 6. apríla odštartovala svoju štvrtú sezónu na televíznych obrazovkách a krátko na to už tvorcovia potvrdili, že budú v nakrúcaní pokračovať. „Pozdvihnite čašu Dornského vína. Hra o tróny bude pokračovať piatou a šiestou sezónou,“ napísali na oficiálnu stránku seriálu na sociálnej sieti Facebook a dodali: „Vyšlite havrana a šírte túto správu v celom kráľovstve.“

Premiérová epizóda štvrtej série pritom priniesla HBO najvyššiu sledovanosť od finále Sopranovcov (1999 – 2007). V nedeľu si v USA k obrazovkám sadlo zhruba 6,6 milióna divákov, pričom 10. júna 2007 si záverečný príbeh Tonyho Soprana v podaní Jamesa Gandolfiniho pozrelo asi 11,9 milióna ľudí. Vo Veľkej Británii si začiatok štvrtej sezóny v rámci dvoch vysielaní, z ktorých jedno mali možnosť sledovať simultánne s americkou premiérou, zaplo asi 1,2 milióna divákov a diváčok. Seriál tiež vládne zoznamu ilegálne najsťahovanejších, keď jedna epizóda v roku 2012 podľa portálu Torrentfreak zaznamenala až 4,28 milióna nelegálnych downloadov.

Autor knižnej série A Song of Ice and Fire (v češtine vychádza pod názvom Píseň ledu a ohně, pozn. SITA), ktorá je predlohou seriálu, George R. R. Martin, je zároveň jedným z jeho výkonných producentov. Šesťdesiatpäťročný rodák z Bayonne v americkom štáte New Jersey pritom nedávno v rozhovore pre magazín The Hollywood Reporter naznačil, že príbeh by mohol uzavrieť celovečerný film.

Seriál Hra o tróny sa odohráva vo fiktívnom svete Siedmich kráľovstiev na kontinentoch Westeros a Essos, kde v období podobnom stredoveku bojuje o Železný trón niekoľko urodzených rodín.

debata chyba
Viac na túto tému: #seriál #Hra o tróny

+ Dostatok spánku je základom pre zdravie a pozitívnu myseľ.
Učte sa každý deň novým veciam, vedomostí nie je...

+ Nájdite čas na relax, je to dôležité pre vaše zdravie a šťastie.
Aj vy musíte dodržiavať určité pravidlá, aj čo...