Priatelia oslavujú. Seriál, ktorí milovali milióny, má už 20 rokov

Presne pred 20 rokmi odvysielala americká televízia NBC prvý diel seriálu Priatelia.

22.09.2014 08:00
David Schwimmer, Lisa Kudrow, Matthew Perry,... Foto:
Herecká zostava seriálu Priatelia na cenách Emmy v roku 2002 - zľava: David Schwimmer, Lisa Kudrow, Matthew Perry, Courteney Cox, Jennifer Aniston a Matt LeBlanc.
debata (1)

Z projektu, ktorého prvá epizóda sa objavila na obrazovkách 22. septembra 1994, sa postupne stal celosvetový hit a takmer desať rokov ho sledovali milióny divákov po celom svete. Komediálna séria o šestici mladých a atraktívnych ľudí žijúcich na Manhattane a nezaťažených deťmi ani hypotékami si udržala po celú dobu vysielania vysoký štandard, aj keď jej protagonisti časom zostarli a ani ich „televízne“ životy už neboli také bezstarostné. Záverečnú 236. epizódu si v máji 2004 len v Spojených štátoch nenechalo ujsť 52,5 milióna divákov.

Trio herečiek (zľava): Lisa Kudrow, Courteney...
Herci Matthew Perry a Jennifer Aniston na...
+9Herec Matt LeBlanc na premiére v roku 1998.

Osudy šestice mladých Newyorčanov, ktoré sú dobre známe aj slovenským divákom, písali scenáristi David Crane a Marta Kauffmanová. Jeden z najpopulárnejších amerických sitcomov posledných rokov získal rad ocenení a naštartoval herecké dráhy Courteney Coxovej, Lisy Kudrowovej, Matta LeBlanca, Matthewa Perryho, Davida Schwimmera a, samozrejme, Jennifer Anistonovej.

S výnimkou poslednej menovanej a čiastočne aj Perryho sa však žiadny z „priateľov“ nedokázal v ďalšej hereckej kariére priblížiť popularite z úspešného seriálu a presadiť sa vo filmovom svete.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #seriál #jubileum #priatelia #výročia

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...