Krásna Eliška Křenková zo seriálu Vyprávěj: Štúdium bol horor

Česká herečka je v súčasnosti všestranne vyťažená. Popri nakrúcaní novej snímky a účinkovaní v muzikáli sa venuje i štúdiu angličtiny.

19.10.2014 15:00
Eliška Křenková Foto:
Eliška Křenková v seriáli Vyprávěj.
debata

Česká herečka Eliška Křenková po úspešnom ukončení magisterského štúdia na pražskej DAMU v súčasnosti bojuje s učením sa angličtiny. „Už som pani magistra. Bolo to náročné, tak trochu horor,“ podotkla herečka. „Stále však bojujem so štúdiom angličtiny, k tomu sa musím furt dokopávať,“ priznala. „Vždy mám pocit, že by som potrebovala vidieť kopec filmov a prečítať množstvo kníh a nie je na to čas. A potom si hovorím, že možno ja si ho zle rozvrhujem. To by som na sebe chcela zmeniť, naučiť sa kooperovať so svojím časom. Obdivujem, keď to niekto dokáže,“ prezradila.

Sympatická herečka mala v posledných mesiacoch veľa práce. V súčasnosti ju fanúšikovia môžu vidieť v českom muzikáli Mauglí Divadla Kalich. Slovenské kiná zároveň prednedávnom uviedli film Anjeli (2014), kde si zahrala po boku Vojtěcha Dyka, Mariána Labudu a Vladimíra Javorského. V novej českej dráme stvárnila jedného zo štyroch anjelov, ktorí dostali za úlohu previesť svojich zverencov najťažším dňom v ich živote. „Bolo to veľmi príjemné, pretože som tam bola jediná žena medzi tromi chlapmi. Cítila som sa ako taká princezná. Myslím, že každá herečka by si chcela zahrať anjela, je to jednoducho povznášajúce,“ poznamenala 24-ročná hnedovláska. Na nadpozemské bytosti v reálnom živote však podľa vlastných slov neverí. „Neverím na bytosti ako anjeli, boh a tak, no na druhej strane si myslím, že niečo medzi nami je, nejaká energia či vyššia moc, pretože vždy, keď mi je ťažko, tak sa k niečomu akoby v myšlienkach obraciam a prosím, aby to dopadlo dobre, a keď sa niečo podarí, tak zas ďakujem, že to vyšlo. Napríklad, keď som urobila nejakú ťažkú skúšku v škole alebo niečo také,“ zasmiala sa Křenková.

Na jeseň 24-ročná rodáčka z Prahy nakrúcala i snímku Rodinný film slovinského režiséra Olmu Omerza, ktorá by sa na plátnach kín mala objaviť koncom budúceho roka. „Je to taký rodinný film s krásnym scenárom a príbehom,“ priblížila herečka. V pripravovanej snímke sa svojich úloh zhostia i známe tváre českého hereckého sveta Karel Roden, Martin Pechlát či Jenovéfa Boková. Mladá brunetka sa do povedomia širšej verejnosti dostala vďaka celovečernému filmu Rafťáci (2006), kde stvárnila Vendulu. Nasledovali snímky Škola ve mlejně (2007), Běžci (2010), Muži v nádeji (2011) či komédia Probudím se včera (2012). Objavila sa i v seriáloch Ulica (2005), Vyprávěj (2009), Borgia (2011) a Škoda lásky (2013).

debata chyba
Viac na túto tému: #Vyprávěj #Eliška Křenková #DAMU

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...