Banášová jubilovala: Trochu inak jej prinieslo dojatie aj prednášku o Štúrovi

Viac ako šesťdesiatkou zaujímavých hostí, ďalšími desiatkami hudobných účinkujúcich a stovkami divákov sa môže pýšiť talk-šou Adely Banášovej Trochu inak na doskách SND. Pred pár dňami sa konala jubilejný dvadsiatykrát.

17.12.2014 12:16
Adela Banášová Foto:
Moderátorka Adela Banášová (štvrtá sprava) s hosťami jubilejného Trochu inak.
debata (4)

Pre veľký záujem sa Banášová aj so svojimi hosťami presunula z priestorov Štúdia SND do veľkej sály Činohry. „Energia, ktorú som počas večera vnímala, ma pozitívne prekvapila,“ uviedla pre Pravda.sk pár minút po skončení tak-šou moderátorka. „Spočiatku som sa tej veľkosti bála, ale neskôr ako keby sa všetko znásobilo a vnímala som celý večer ako veľmi srdečný. Bola som trošku dojatá aj nadšená a otvorili sa mi zase nejaké ďalšie horizonty. Mám dojem, že už viem trošku načítať, ako veci vnímajú diváci a zdá sa, že to vnímali podobne,“ pokračovala spokojná moderátorka.

Tentoraz do štúdia pozvala namiesto obligátnych troch hostí až päť ľudí – okrem sociologičky Zory Bútorovej, filmára a dokumentaristu Erika Baláža (rozhovor na Žurnál.pravda.sk), bratov Pavla a Róberta Šarinovcov (rozhovor si prečítajte aj na Žurnál.pravda.sk) aj herca Martina Hubu. O hudobný sprievod sa starala Katarína Koščová, ktorú Banášová vníma ako dobrú priateľku a počas večera ju označila za jednu z najlepších domácich speváčok. S ňou už v minulosti absolvovala aj tradičné zhováranie sa v kresle.

zväčšiť Moderátorka Adela Banášová s bratmi Pavlom a... Foto: Alena Klenková
Adela Banášová s bratmi Pavlom a Róbertom Šarinovcami Moderátorka Adela Banášová s bratmi Pavlom a Róbertom Šarinovcami, ktorí spoločne založili sieť Deaf Kebab.

Spomienky, ktoré jej Trochu inak prinieslo od svojho štartu – januára 2013, sú vraj veľmi emotívne. „Prežila som už v divadle rôzne večery. Užila som si veľmi chvíle s Vendulou Chalánkovou alebo Tomášom Klusom. Skvelý bol pestovateľ Jan Šlinský alebo 94-ročná dáma Letícia Tandlmajerová, ktorá robila šnúry a ukazovala nám, ako sa udržať fit,“ začala vymenúvať Banášová svoje „hosťovské“ spomienky.

Priznala, že prežila aj momenty silného dojatia. „Minulé Vianoce mi napríklad veľmi zarezonovala Josette Baer, ktorá je Švajčiarka zaoberajúca sa slovenskou kultúrou a históriou. Jedného rodiča má Číňana, vyzerá exoticky a táto dáma prednáša o našej kultúre Švajčiarom. Nám rozprávala o Štúrovi lámanou slovenčinou a hovorila o hodnotách našich kultúrnych buditeľov, o ktorých sme ani nevedeli,“ vysvetlila moderátorka.

zväčšiť Moderátorka Adela Banášová pozvala do Trochu... Foto: Alena Klenková
DSC Adela Banášová a Katarína Koščová Moderátorka Adela Banášová pozvala do Trochu inak Katarínu Koščovú - nazvala ju jednou z najlepších slovenských speváčok.

Výber hostí v Trochu inak je spoločnou prácou Adely Banášovej a Daniela Rabinu zo SND. Moderátorka však nechce porovnávať, kto ovplyvňuje podobu hosťovskej zostavy viac. „Ako-kedy. Napríklad na tento večer som si vybrala všetkých hostí sama, aj vrátane pána Martina Hubu. Ale niekedy zase dominuje Danov výber – napríklad výtvarníčku Vendulu Chalánkovú, vďaka ktorej sa o našej šou veľa písalo, našiel a oslovil on. Takže za najväčšiu medializáciu Trochu inak vďačím práve Danovi,“ uviedla Banášová s úsmevom.

Doteraz vraj výslovné odmietnutie od niekoho, kto by sa mal posadiť do kresla a nechať spovedať, nezažila. „Skôr je to o tom, že ak sa niekto bojí vystupovať na verejnosti, tak povie nie. Ale taký človek asi nepôjde rozprávať nikam pred ľudí. Takéto odmietnutie som už zažila, ale viem, že ide o ľudí, ktorí na verejnosti hovoriť nechcú a rešpektujem to,“ doplnila.

Špeciálna dvadsiata epizóda Trochu inak sa bude vysielať Štedrý večer na obrazovke TA3.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Adela Banášová #jubileum #spomienky #dojatie #hostia #Trochu inak

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...