Vráti sa kultový seriál Twin Peaks. S ním aj detektív Cooper!

Americký herec Kyle MacLachlan si znovu zahrá špeciálneho agenta Dalea Coopera, ktorého stvárnil v mysterióznom seriáli Mestečko Twin Peaks (1990 - 1991) a prequelovom filme Twin Peaks (1992).

15.01.2015 08:25
Herec Kyle MacLachlan. Foto: ,
Herec Kyle MacLachlan.
debata

Potvrdila to televízia Showtime a neskôr i spolutvorca projektu David Lynch. „Vitaj späť v #TwinPeaks špeciálny agent Dale Cooper!,“ napísal v pondelok na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter k fotografii MacLachlana v čiernom obleku a so šálkou v ruke.

Svoj návrat do tajomného mestečka pritom herec naznačil už krátko po tom, ako Lynch v októbri zverejnil link na teaser chystaného projektu. „Mal by som radšej zapnúť kávovar a pohľadať svoj čierny oblek,“ napísal vtedy na Twitter.

Televízia Showtime informáciu potvrdila na stretnutí Asociácie televíznej kritiky (TCA) v Kalifornii, na ktorom sa zúčastnil aj samotný MacLachlan. „Veľmi sa teším na návrat do zvláštneho a úžasného sveta Twin Peaks. Nech vás les sprevádza,“ povedal novinárom.

Prezident televízie Showtime David Nevins neskôr prisľúbil, že nové epizódy prinesú vysvetlenie nezodpovedaných otázok. „Z toho, čo som videl, predpokladám, že to splní očakávania a prinesie niečo navyše,“ navnadil prítomných.

Tretia séria Twin Peaks bude mať deväť častí a na televízne obrazovky sa dostane v roku 2016. Scenár a produkciu majú na starosti David Lynch a Mark Frost, ktorí sa podieľali aj na prvých dvoch sezónach a následnom prequelovom filme, pričom Lynch sa postará aj o réžiu. Nové epizódy budú podľa tvorcov pokračovaním, ktoré sa bude odohrávať v súčasnosti.

Dvadsaťpäťročné obdobie medzi sériami plánuje Frost preklenúť knihou s názvom The Secret Lives of Twin Peaks, ktorá by sa mala dostať na trh ešte do konca tohto roka. V nových častiach by sa malo objaviť viacero obľúbených postáv z pôvodného seriálu. Frost pritom nevylúčil ani možnú štvrtú sériu.

Seriál o záhadách a tajomstvách malého mesta, v ktorom zavraždili krásnu Lauru Palmer, získal v roku 1991 Peabody Award a tri Zlaté glóbusy. Na konte má aj dve ceny Primetime Emmy z roku 1990. V prvých dvoch sériách sa predstavili napríklad Kyle MacLachlan, Michael Ontkean, Mädchen Amick, Dana Ashbrook, Richard Beymer alebo Lara Flynn Boyle.

Päťdesiatpäťročný MacLachlan je prvým členom pôvodného hereckého obsadenia, ktorého návrat tvorcovia potvrdili. Svoju možnú opätovnú spoluprácu na projekte však už naznačili aj Richard Beymer, Sheryl Lee, Mädchen Amick a Peggy Lipton.

debata chyba
Viac na túto tému: #seriál #návrat #Twin Peaks #Kyle MacLachlan #Showtime

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...