Panelák štartuje s ďalšou sezónou: Neuveríte, pribudnú vraždy a krimi!

Televízia JOJ v pondelok odvysiela prvý diel 15. sezóny obľúbeného seriálu Panelák.

01.02.2015 11:00
Zuzana Vačková (vľavo) a Andrea Karnasová. Foto:
Herečky a panelákové kolegyne Zuzana Vačková (vľavo) a Andrea Karnasová.
debata

V častiach, ktoré prichádzajú na televízne obrazovky, chystajú tvorcovia pre divákov viacero prekvapení. Tí sa stanú svedkami brutálnej vraždy Jakuba Švehlu (Vladimír Kobielsky) a jej následného vyšetrovania, ktoré povedie mladý poručík Alexander Bárta (Juraj Bača). Do kresiel ich usadí aj nečakaná milostná aféra medzi Ivanou (Diana Mórová) a Maslákom (Ján Koleník), ktorí dosiaľ vystupovali len ako susedia s neutrálnymi vzťahmi. "Bude to veľmi, veľmi zaujímavé,“ vyjadrila sa k novým dielom herečka Diana Mórová.

Kriminálnu linku podľa slov seriálového otca Andyho Krausa dosiaľ v Paneláku nemali. „Divák bude môcť vlastne sledovať priamo kriminalistickú prácu, spolupracujeme aj s normálnymi kriminalistami, ale nemôžeme ísť presne podľa nich, lebo to by trvalo dlho,“ zasmial sa hlavný tvorca seriálu. „Nová bude aj vyšetrovateľova kolegynka Miška Majerníková a potom tam máme nového doktora – Mráčka, to je zas veľmi fešný, šikovný chlapec, ktorý v Paneláku zamotá hlavu mnohým dievčatám,“ prezradil.

Populárny Panelák, ktorý si tento týždeň pripomenul siedme výročie svojho vzniku, prešiel okrem toho aj výraznou úpravou barových priestorov. Ako uvádza internetový portál televízie, tamojší bar, pôvodne postavený v štýle 80. rokov, sa pod rukami architekta Jara Holotu a produkčnej scenáristky Zuzany Obšitníkovej zmenil na Tirolskú izbu. „Plagáty hviezd z 80-tych rokov na stenách nahradili záclonky s ginghamovým vzorom a vrkoče z cibule,“ píše sa na novaseria.joj.sk. "Máme tam aj novú barmanku, Dominiku Richterovú, to je zasa také lákadlo pre mužských divákov,“ povedal Kraus. Ako následne dodal, posledným chystaným prekvapením bude seriálová pesnička.

"Momentálne máme v Paneláku takú konšteláciu hercov, ktorí vedia hrať výborne na nejaký hudobný nástroj a spievať, máme tam muzikantov, Mirku Partlovú, ktorá vie krásne spievať, Juraja Baču, ktorý má svoju kapelu, nový doktor Mráček má svoju kapelu, Roman Luknár vie hrať výborne na bicie, ďalej je tam Zuzka Haasová, Janko Koleník, Zuzka Mauréry… máme rovno bigband,“ zasmial sa známy herec a scenárista.

"Takže plánujeme urobiť novú pesničku aj s videoklipom, v ktorom budú hrať a účinkovať herci z Paneláku,“ prezradil v rozhovore pre agentúru SITA. „Nahráme originál hitovku, v Paneláku sa to ale neobjaví, nepôjde o znelku. Pesničku dáme urobiť profesionálom, hitmakerom. Chcem niečo s dobrým textom, ešte neviem, či anglickým, alebo slovenským,“ poznamenal.

Tvorcovia seriálu majú v súčasnosti pripravených prvých 40 dielov. Koľko častí sa ešte dokrúti, nie je zatiaľ známe. „Panelák sa nakrúca priebežne, takže zatiaľ neviem povedať, koľko dielov bude celkovo natočených,“ povedala PR manažérka TV JOJ Katarína Gajdošíková.

Novú sezónu televízia odštartuje úvodnou časťou v pondelok o 21:40 a seriál bude ďalej pokračovať v rovnakom čase každý pracovný deň okrem piatku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Panelák #krimi #nová sezóna #línia #postavy

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...