Hviezda Panstva Downton už má koniec premyslený. Šiesta séria a dosť!

Britská herečka Maggie Smith, jedna z najväčších hviezd seriálu Panstvo Downton, vraj po šiestej sérii tento celosvetovo obľúbený seriál opustí.

04.03.2015 09:01
Maggie Smith Foto: ,
Herečka Maggie Smith na svetovej premiére filmu Druhý báječný hotel MArigold.
debata

Osemdesiatročná herečka tak podľa britských médií priživila špekulácie, že po šiestej sezóne sa už diváci ďalšie nedočkajú. „Hovoria, že je posledná, a ja neviem, ako by to mohlo pokračovať,“ povedala predstaviteľka starej lady Granthamovej týždenníku The Sunday Times. „Chcem povedať, že celkom iste nemôžem pokračovať. Pokiaľ viem, moja postava by snáď už mala mať 110 rokov. Sme na konci 20-tych rokov,“ dodala. Šiesta séria televíznej minisérie, ktorá sa vysielala aj v Česku, by sa mala natáčať od jari do augusta.

Podľa serveru The Huffington Post sa ale herečka mýli. Jej postava, preslávená svojím úsečným humorom a trefnými komentármi, sa vraj narodila v roku 1842 a na konci piatej série, na Štedrý deň roku 1924, tak mala údajne 82 rokov.

Televízia ITV, ktorá v Británii výpravný seriál ocenený cenami Emmy aj Zlatým glóbusom vysiela, sa už v januári snažila rozptýliť špekulácie, že projekt sa skončí. Týmto správam však nahráva aj fakt, že jeho autor Julian Fellowes sa sťahuje do New Yorku, kde bude pripravovať nový seriál. Už skôr sa nechal počuť, že nechce Panstvo Downton natiahnuť až do 30-tych rokov.

zväčšiť Herečka Maggie Smith ako Lady Granthamová v... Foto: SITA/AP, Nick Briggs
Maggie Smith Herečka Maggie Smith ako Lady Granthamová v seriáli Panstvo Downton.

Panstvo Downton sa odohráva vo fiktívnom šľachtickom sídle a dej sa začína v roku 1912 správou o potopení Titanicu. Seriál sleduje osudy jednotlivých členov šľachtickej rodiny Crawleyovcov aj ich služobníctva, okrem osobných drám tiež mapuje vplyv svetových historických udalostí na chod rodiny.

Oscarová herečka, ktorá je v seriáli od jeho začiatku v roku 2010, si tiež posťažovala na novonadobudnutú slávu. „Mohla som chodiť sama po galériách a tak, čo už teraz nejde.“

Po konci účinkovania v Panstve Downton však nechce prestať pracovať. Vyťažená je už teraz: po boku Judi Denchovej a Richarda Gera sa objavila vo filme Druhý báječný hotel Marigold, ktorý bude mať premiéru v apríli, a dokončuje natáčanie snímky The Lady in the Van, v ktorom stvárnila bezdomovkyňu.

debata chyba
Viac na túto tému: #koniec #seriál #postava #Panstvo Downton #Maggie Smith

+ Nájdite čas na relax, zmierni to stres.
Úspech v podnikaní je blízko, verte svojim schopnostiam....

+ Nezabúdajte na preventívne prehliadky aj keď sa cítite dobre.
Staré dlhy sa vyriešia, cítite finančnú úľavu....