Rovnosť pohlaví v Hollywoode? Blunt takmer nehrala výnimočný part

Na filmovom festivale v Cannes uviedli v utorok novinku Sicario - kriminálnu drámu z drogového prostredia, v ktorej exceluje herečka Emily Blunt. Všetko však mohlo byť celkom inak.

23.05.2015 10:00
Josh Brolin, Emily Blunt a Benicio del Toro Foto: ,
Zľava: Herci Josh Brolin, Emily Blunt a Benicio del Toro priniesli do Cannes film Sicario.
debata

Ako priznal režisér filmu Denis Villeneuve na tlačovej konferencii, ženský charakter takmer zmenili na mužský kvôli tlakom filmového štúdia. „Scenárista Taylor Scheridan napísal scenár už pred pár rokmi, ale reakcie boli ustráchané. Dôvodom bola hlavná ženská hrdinka,“ vyhlásil podľa Vanityfair.com Villeuve.

Herečka Cate Blanchett.
Česká modelka Petra Němcová v kreácii Zuhair...
+25Brazílska modelka Adriana Lima.

„Viem o tom, že scenáristu viackrát žiadali, aby prepísal túto ženskú postavu a spravil z nej muža. Ten tlak prišiel predtým, než sa materiálu chytila spoločnosť Lionsgate, ale našťastie ľudia okolo projektu mali gule… Je šialené, že to vôbec hovorím, ale áno. Mali gule odolať,“ pokračoval kanadský režisér.

Aj vďaka nim sa tak mohla vo filme zaskvieť práve 32-ročná Blunt, ktorej výkon vo filme kritici zhodnotili mimoriadne pochvalne. Ona sama však na tlačovej konferencii v Cannes priznala, že vidí problém v tom, že ju často do podobných úloh obsadzujú preto, lebo má nálepku „drsnej ženy“.

„Myslím si, že existuje množstvo silných žien a rozhodne by nemali byť označované zjednodušene a jedným pomenovaním – že sú tvrdé. Prečo? Lebo nosia zbraň? Môj charakter vo filme je zvláštnym spôsobom narušený a veľmi citlivý. Snaží sa vnútorne obhájiť svoju pozíciu ženy policajtky a rozhodne zvádza boj s morálne otáznymi vecami, ktoré zažíva v spoločnosti mužských kolegov. Skrátka sa snaží prežiť v predominantne mužskej profesii,“ skonštatovala Blunt, ktorej spoločnosť pred kamerami robia herci Benicio del Toro a Josh Brolin.

Vyššie si môžete pozrieť galériu z premiéry Sicario v utorok večer v Cannes.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hollywood #muž #Cannes #Emily Blunt #rovnosť #Cannes 2015 #Sicario

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...