Toto sú kliatby slávnych filmov: Čudesná smrť hercov, nehody na pľaci

Krátko potom, čo pôvodný film Poltergeist vydesil divákov v kinách, začal rozsievať hrôzu medzi fanúšikmi, ktorí si všimli, že nezvyčajný počet členov natáčacieho štábu zomrel za podivných okolností.

31.05.2015 00:00
Poltergeist Foto:
Herečka Dominique Dunne (vpravo) s filmovou rodinou v zložení (Oliver Robins, Craig T. Nelson, JoBeth Williams) na zábere z filmu Poltergeist.
debata (1)

Teraz do kín zamierilo remake tohto klasického filmu – a tak sa dá čakať, že sa znovu začne hovoriť a špekulovať o „prekliatí menom Poltergeist“. Spravodajský server News.com.au zostavil prehľad filmov, ktoré podľa fanúšikov prenasledovalo nešťastie najviac:

Poltergeist (1982)

Dominique Dunne, dcéra redaktora listu Vanity Fair a filmového producenta Dominicka Dunneta v snímke o duchmi zamorenom dome hrala dospievajúcu dcéru rodiny. Necelého pol roka po premiére filmu ju zaškrtil jej priateľ, ktorý si za to odsedel iba tri a pol roka.
Malé dievčatko, ktoré sa preslávilo výkrikmi „Sú tu! Vrátili sa!“, hrala Heather O'Rourke. Zomrela na vzácnu chorobu vo veku 12 rokov krátko po natočení Poltergeist III, ktorý bol do kín uvedený až po jej smrti. Will Sampson, ktorý v Poltergeist II hral šamana (a preslávil sa ako Náčelník v Prelete nad kukučím hniezdom) – zomrel vo veku 53 rokov na sklerodermiu. A Julian Beck, diabolský kazateľ z druhého filmu, podľahol vo veku 60 rokov rakovine žalúdka.

Vrana (1994)

Hneď prvý deň natáčania utrpel ťažké popáleniny od kábla elektrického vedenia člen natáčacieho štábu, ďalší si prebodol ruku skrutkovačom a scénu zničila búrka. To najhoršie však malo ešte len prísť. Hviezda filmu Brandon Lee, syn majstra bojových umení Brucea Leeho, zomrel po tom, čo ho zasiahla ostrá guľka, ktorá sa nevysvetliteľnou náhodou dostala do zbrane používanej ako rekvizita. Mal len 28 rokov.

Superman (1978)

Christopher Reeve ochrnul po páde z koňa v roku 1995 a zomrel o deväť rokov neskôr vo veku 52 rokov. Jeho Lois Laneová – Margot Kidder – trpela bipolárnou poruchou osobnosti a v roku 1996 na niekoľko dní zmizla bez stopy.
Ak zabrúsime hlbšie do minulosti, tak televízny Superman z 50-tych rokov George Reeves zomrel v roku 1959 na strelnú ranu do hlavy. Polícia to uzavrela ako samovraždu, ale mnohí to spochybňovali. Na zbrani sa vraj nenašli žiadne odtlačky a šuškalo sa, že mal Reeves milostný pomer s manželkou vysoko postaveného muža Hollywoodu.
Kolujú tiež špekulácie o tom, čo mohlo „kliatbu Supermana“ spôsobiť. Tvorcovia tejto komiksovej postavy Jerry Siegel a Joe Shuster predali práva na jeho natočenie v roku 1938 za 130 dolárov – bez akéhokoľvek podielu na miliardách, ktoré mal v budúcnosti Superman zarobiť.

The Conqueror (1956)

Epos o Čingischánovi sa točil v Utahu, čo by kameňom dohodil od americkej vojenskej základne, kde sa testovalo 11 jadrových bômb. Ako hlavné hviezdy v snímke žiarili John Wayne, Susan Hayward a Agnes Moorehead – všetci zomreli na rakovinu, rovnako ako režisér Dick Powell. Štúdia vypracovaná na konci 80-tych rokov zistila, že rakovinou ochorelo 91 hercov a členov natáčacieho štábu z celkových 220; 46 na ňu zomrelo. Okrem toho počas natáčania zaúradovali náhle povodne a splašil sa panter, ktorý takmer pohrýzol Haywardovú.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #film #horor #Poltergeist #prekliatie #záhada #kliatba

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....