Seriál Beverly Hills má jubileum! Prvý diel odvysielali pred štvrťstoročím

Na seriáli Beverly Hills 90210 vyrástla celá generácia divákov, na Slovensku aj v Čechách.

04.10.2015 04:00
Beverly Hills 902 10 Foto:
Hlavní predstavitelia seriálu Beverly Hills 902 10.
debata

Mladí ľudia ho zbožňovali aj nenávideli, tí starší sa proti nemu ostro vymedzovali. Poznali ho ale všetci. Jeho pilotný diel sa vysielal v Spojených štátoch prvýkrát pred 25 rokmi, 4. októbra 1990.

Príbeh dvojčiat Brendy a Brandona Walshových, ktorí sa do kalifornského Beverly Hills prisťahujú z Minneapolisu v Minnesote, bol v USA populárny od samého začiatku. Mal pevné miesto v hlavnom vysielacom čase televíznej stanice Fox a v najlepších rokoch sa na jeho premiérové ​​diely pozeralo cez 15 miliónov divákov. Ukončený bol až po desiatich sezónach v máji 2000, potom, čo jeho sledovanosť začala výrazne upadať.

Beverly Hills 90210 z pera veľmiúspešného Darrena Stara (okrem iného autora Sexu v meste) a z produkcie Aarona Spellinga, samozrejme od začiatku nemalo žiadne výrazné intelektuálne ambície. Dej seriálu sa točil okolo dvojčiat Walshových, ktorí si po presťahovaní hľadajú svoje miesto a priateľov na vychytenej strednej škole West Beverly High.

Hlavné postavy seriálu mali americký štýl, skvelý účes a oblečenie, drahé vymoženosti, partiu „cool“ kamarátov a život v luxusnej štvrti na dohľad od slávneho Hollywoodu. Účinkovanie v seriáli bolo pre jeho hlavných predstaviteľov vrcholom ich kariéry.

debata chyba
Viac na túto tému: #výročie #Beverly Hills 902 10

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...