Kráska z TV Nova vo filme: Tréma bola, no pochopila som, že to zvládnem

Česká moderátorka Petra Svoboda, ktorú režisér Miloslav Halík obsadil do jednej z hlavných úloh svojho celovečerného hraného debutu Decibely lásky, mala podľa vlastných slov pred nakrúcaním spočiatku veľký rešpekt.

05.02.2016 13:04
Petra Svoboda Foto: ,
Moderátorka a herečka Petra Svoboda.
debata

„Bola to moja prvá filmová skúsenosť a hneď som dostala väčšiu rolu, nie len taký štek, takže som mala na začiatku veľký strach,“ priznala v rozhovore. „Tým, že moderujem dopoludňajšie televízne noviny na Nove, tak som síce mala istú výhodu, pretože nie som ten typický začiatočník, som zvyknutá na kameru, na štáby okolo mňa a na živé vysielanie, z toho som nebola taká nervózna, ale film je niečo úplne iné, tam človek ten text nerecituje a nečíta, ale musí ho vedieť precítiť, musí doň vložiť časť zo seba a v tomto smere som mala veľký rešpekt a zo začiatku aj trému. Po prvej ostrej, v ktorej som mala nejaké dialógy, to však zo mňa spadlo a už som vedela, že to zvládnem,“ dodala moderátorka.

So samotnými textami vraj Svoboda problém nemala. „Texty som sa poctivo učila, dokonca mi s nimi pomáhal aj priateľ – keď som niekoho potrebovala pri dialógoch, tak mi nadhadzoval, takže to bolo také fajn, texty som zvládala v pohode,“ prezradila atraktívna plavovláska, pre ktorú bolo však nakrúcanie napriek príjemnej atmosfére na pľaci vraj celkom vyčerpávajúce.

„Mala som dokopy okolo dvanásť natáčacích dní, boli tam aj nejaké nočné točenia a do toho som každý deň moderovala. Prirodzene som musela dať na prvé miesto rozvrh v práci, no tvorcovia filmu mi vyšli v ústrety, takže sa to dalo skombinovať. Okrem práce mám však ešte päťročnú dcérku, takže to bolo niekedy naozaj veselé. Ale zvládli sme to a stálo to za to,“ poznamenala 33-ročná moderátorka.

„Všetko prebiehalo viac-menej v kľude, panovala medzi nami priateľská atmosféra a klobúk dole, čo sa týka Mila Halíka, pretože napriek tomu, že bol časovo pod veľkým tlakom a často nevyspatý, vždy dokázal človeka podporiť a bol veľmi trpezlivý. Mňa na začiatku veľmi podržal. Keď som mala pochybnosti, či to zvládnem, tak ma pochválil a povzbudil a to mi hrozne pomohlo. Celý štáb bol fajn, naozaj som cítila, že sme jeden tím a ťaháme za jeden povraz,“ uviedla Svoboda.

Danka, ktorú vo filme stvárňuje, jej bola navyše podľa vlastných slov od začiatku veľmi blízka. „Možno preto si ma pán Halík aj vybral, kontaktoval ma totiž rovno bez kastingu. Danka je zhruba tridsaťročná mladá žena, ktorá robí v kasíne, je single a stará sa o brata, ktorý sa neustále dostáva do nejakých malérov a ona ho z nich ťahá a do toho rieši nejaké starosti v práci, proste taký bežný život. Už to nie je taká naivná tínedžerka a preto, aj keď príde na lásku, pristupuje k nej veľmi opatrne. Musím priznať, že jej počínanie mi bolo od začiatku veľmi blízke,“ uzavrela moderátorka.

debata chyba
Viac na túto tému: #film #debut #moderátorka #Decibely lásky #Petra Svoboda

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...