Elegantné sestry Vášáryové spolu na Českom levovi: Nikdy sme si nezávideli

Magda a Emília Vášáryové boli súčasťou 23.ročníka udeľovania prestížnych filmových ocenení v Prahe.

06.03.2016 12:00
debata (3)

Na pódiu sa počas odovzdávania Českých levov objavili aj herečky Magda a Emília Vášáryové, ktoré odovzdávali jednu z cien. Z ich rúk si leva za mimoriadny prínos českej kinematografii prevzal kameraman a signatár charty 77, Stanislav Milota.

Magda a Emília Vášáryové po udeľovaní sošiek... Foto: Profimedia
Vášáryová Magda a Emília Vášáryové po udeľovaní sošiek Český lev.

Emília si pred divákmi zaspomínala na obdobie, kedy sa aj jej sestra Magda aktívne venovala herectvu. A konštatovala, že žiadne roly si nikdy nezávideli. Obe mali práce vyše hlavy, patrili medzi najobsadzovanejšie herečky. „Nikdy sme si žiadne úlohy nezávideli, častokrát sme ani len nevedeli, kde práve točí tá druhá,“ povedala staršia zo sestier.

Na čo Magda Vášáryová zareagovala. „Ja som to mala asi o čosi náročnejšie, napríklad počas nakrúcania Markéty Lazarovej (1967) som dva roky mrzla na Šumave a takisto som sa musela vyškriabať na ten vysoký komín,“ dodala s úsmevom. Narážala na slávnu rolu vo filme Postřižiny (1981) podľa predlohy Bohumila Hrabala, kde si zahrala hlavnú ženskú rolu.

Sestry sa spoločne na pódiu strevávajú naozaj zriedka a ako priznali, podobne je to pre pracovnú vyťaženosť aj v súkromí. Počas sobotného večera sa zhodli na farebnej kombinácii ich večerných šiat, jedna aj druhá zvolili elegantnú čierno-bielu kombináciu.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Český lev 2016 #Magda Vášáryová #Elímia Vášáryová

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...