Toto je nová Lara Croft! Angelinu nahradí krásna Švédka s Oscarom

Švédska herečka Alicia Vikander sa predstaví v pripravovanej snímke Tomb Raider, ktorá je ďalšou adaptáciou rovnomennej série počítačových hier. Informoval o tom magazín The Hollywood Reporter.

29.04.2016 14:34
debata
Herečka Alicia Vikander. Foto: SITA/AP, Matt Sayles
Ocenená herečka Alicia Vikander v kreácii Louis Vuitton. Herečka Alicia Vikander.

Dvadsaťsedemročná rodáčka z Göteborgu si zahrá hlavnú postavu – dobrodružku Laru Croft, ktorú v snímke Lara Croft – Tomb Raider (2001) a jej pokračovaní z roku 2003 Lara Croft – Tomb Raider: Kolíska života stvárnila americká herečka a režisérka Angelina Jolie.

Príbeh filmu sa zameria na mladú a neskúsenú Laru Croftovú, ktorá bude bojovať o prežitie počas svojho prvého dobrodružstva. Réžie novinky spoločností MGM a Warner Bros. sa ujme Nór Roar Uthaug, známy napríklad akčným trilerom Vlna (2015). Producentom bude zas Graham King.

Herečka Angelina Jolie ako Lara Croft. Foto: © 2003 Paramount Pictures
Rok 2003: Angelina Jolie Herečka Angelina Jolie ako Lara Croft.

Alicia Vikander je držiteľkou Oscara za vedľajšiu úlohu v životopisnej snímke Dánske dievča (2015). Za výkon v tejto dráme ako aj za mysteriózne sci-fi Ex Machina (2015) ju tiež nominovali na Zlatý Glóbus či britskú filmovú cenu BAFTA, o ktorú sa v roku 2013 uchádzala aj v špeciálnej kategórii Rising Star.

Zaujímavosťou je, že s niekdajšou predstaviteľkou slávnej počítačovej hrdinky spája Vikanderovú aj oscarový úspech. Aj Jolie dva roky pred uvedením prvého filmu o Lare Croftovej získala svojho prvého a jediného Oscara – za výkon vo filme Narušení. Vikander si odniesla sošku tento rok a film o Croftovej by sa mal dostať do kín najskôr koncom budúceho roka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Angelina Jolie #nový film #Alicia Vikander #Lara Croft

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...